Hyppää sisältöön
Media

Henkilöstöfoorumi seuraa hyvinvointialueiden käynnistämistä ja etenemistä

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 2.11.2021 10.51
Tiedote

Valtiovarainministeriön asettaman henkilöstöfoorumin tehtävänä on seurata uudistuksen kansallista toimeenpanoa, esimerkiksi henkilöstösiirtojen valmistelun etenemistä. Foorumi seuraa myös henkilöstön asemaa koskevan lainsäädännön soveltamista ja sen vaikutuksia henkilöstöön.

Hyvinvointialueiden toiminnan käynnistymisen myötä toteutuu Suomen kaikkien aikojen suurin liikkeenluovutus, kun kunnista ja kuntayhtymistä siirtyy noin 173 000 sosiaali- ja terveydenhuollossa ja pelastustoimessa työskentelevää henkilöä hyvinvointialueiden palvelukseen. Lisäksi hyvinvointialueelle siirtyvät kuntien opetustoimesta opiskeluhuollon kuraattorit ja psykologit. 

”Henkilöstöfoorumi luo suoran keskustelukanavan uudistuksesta vastaavien ministeriöiden sekä hyvinvointialueita ja kuntatyönantajaa edustavien viranomaisten ja henkilöstöjärjestöjen välille”, kertoo Henkilöstöfoorumin puheenjohtaja, neuvottelujohtaja Sari Ojanen valtiovarainministeriöstä.

”On hienoa, että meillä on virallinen foorumi, jossa ministeriöiden edustajat saavat uudistuksen etenemisestä kaikilta sen osapuolilta selkeän kuvan," Ojanen jatkaa.

Henkilöstöfoorumin toimiaika on 14.10.2021–31.5.2023. Se kokoontuu 2–3 kertaa vuodessa. Ensimmäinen kokous pidettiin 2. marraskuuta 2021. 

Foorumissa on edustus valtiovarainministeriöstä, sosiaali- ja terveysministeriöstä, sisäministeriöstä, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajista (KT), Julkisen alan uniosta (JAU), Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestöstä (JUKO) ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestöstä (Sote). 

Lisätietoja:
Henkilöstöfoorumin puheenjohtaja, neuvottelujohtaja Sari Ojanen, puh. 02955 30109, sari.ojanen(at)gov.fi