Hyppää sisältöön
Media

Hyvinvointialueiden ICT-muutoskustannusten valtionapuviranomaisena toimii jatkossa valtiovarainministeriö

sisäministeriösosiaali- ja terveysministeriövaltiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 9.6.2022 13.54
Tiedote

Valtioneuvosto hyväksyi 9. kesäkuuta 2022 hyvinvointialueiden, Helsingin kaupungin ja HUS-yhtymän valtionavustuksen myöntämistä ja käyttöä sääntelevän asetuksen muutoksen. Valtionapuviranomainen muuttuu, ja valtionavustushakemuksen sisältövaatimuksiin tulee teknisiä muutoksia.

Jatkossa valtionavustukset ICT-muutoskustannuksiin myöntää valtiovarainministeriö sosiaali- ja terveysministeriön sijaan. Muutos ei vaikuta sosiaali- ja terveysministeriön jo myöntämiin valtionavustuksiin ja niiden maksatusprosesseihin.

Seuraava lisärahoitushaku alkaa vielä kesäkuussa

Hallitus antoi toukokuun lopulla esityksen eduskunnalle vuoden 2022 toiseksi lisätalousarvioksi. Esitykseen sisältyy valtuus myöntää enintään 150 miljoonaa euroa lisärahoitusta välttämättömiin hyvinvointialueiden toiminnan käynnistämisen ICT-muutoskustannuksiin. 

Valtiovarainministeriö käynnistää 13.6.2022 alkavalla viikolla ICT-muutoskustannuksiin liittyvän valtionavustushaun. Ensi vaiheessa rahoitus myönnetään vain alueille, joilla jo myönnetty rahoitus ei riitä vuoden 2022 aikana toteutuvien muutoskustannuksen maksamiseen. Haku on ehdollinen eli valtionavustukset voidaan myöntää vasta eduskunnan lisätalousarviopäätöksen jälkeen.

Lisärahoituksen tavoitteena on varmistaa hyvinvointialueiden, Helsingin kaupungin ja HUS-yhtymän häiriötön toiminta järjestämisvastuun siirron yhteydessä. 

Lisätietoja:
Muutosjohtaja Ville-Veikko Ahonen, valtiovarainministeriö, puh. 02955 30066, ville-veikko.ahonen(at)gov.fi
Johtaja Minna Saario, sosiaali- ja terveysministeriö, puh. 02951 63146, minna.saario(at)gov.fi
Erityisasiantuntija Teemu Luukko, sisäministeriö, puh. 02954 88455, teemu.luukko(at)govsec.fi