Hyppää sisältöön
Media

Janne Viskari jatkaa DVV:n pääjohtajana

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 11.8.2022 13.31
Tiedote
Pääjohtaja Janne Viskari.

Valtioneuvosto on nimittänyt diplomi-insinööri Janne Viskarin Digi- ja väestötietoviraston (DVV) pääjohtajaksi.

”Suomi on EU:n digivertailun kärkimaa ja tavoitteenamme on auttaa Suomea pysymään kärjessä myös jatkossa. Jatkamme henkilöasiakkaille tarjottavien palveluiden digitalisointia, mikä helpottaa asiointia ja nopeuttaa asioiden käsittelyä. Koko yhteiskunnan digitalisoinnin edistämisessä painottuvat digitaalisen turvallisuuden palvelumme, digituki sekä digitaalisen henkilöllisyyden kehittäminen. Myös jo laajalti käytössä olevaa Suomi.fi:ä jatkokehitetään edelleen”, kertoo Viskari.

Viskari on toiminut DVV:n pääjohtajana vuodesta 2020 lähtien, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät yhdeksi virastoksi. Tätä ennen Viskari on toiminut muun muassa Väestörekisterikeskuksen ylijohtajana sekä viraston eri yksiköiden johdossa.

Viskari nimitettiin tehtävään 15.11. alkaen viiden vuoden määräajaksi.

Valtiovarainministeriön hallinnonalalle kuuluva Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät vuoden 2020 alussa.

Lisätietoja:
ICT-johtaja, ylijohtaja Jarkko Levasma, puh. 02955 30117, jarkko.levasma(at)gov.fi
Pääjohtaja Janne Viskari, puh. 02955 36000 (vaihde), janne.viskari(at)dvv.fi

Julkisen hallinnon ICT Ministeriö