Hyppää sisältöön
Media

Julkisten hankintojen osaamista vahvistetaan uudella mentorointiohjelmalla

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 23.8.2022 9.00
Uutinen
Hankinta-Suomen logo.

Valtiovarainministeriö, Kuntaliitto ja HAUS-kehittämiskeskus toteuttavat osana Hankinta-Suomi-ohjelmaa julkisten hankintojen osaamista edistävän mentorointiohjelman. Ohjelmaan haetaan osallistujia julkishallinnon, yksityisen sektorin ja kolmannen sektorin julkisten hankintojen ammattilaisista. Mentorointiohjelmassa tarjotaan valmennuksellista tukea ja sparrausta julkisiin hankintoihin.

”Hankintaosaamiseen satsaamalla taataan laadukkaammin ja vastuullisemmin tuotetut julkiset palvelut. Veronmaksajien rahoille saadaan siis enemmän vastinetta. Mentorointiohjelma vahvistaa julkisten hankintojen osaamista lisäämällä yhteistyötä ja verkostoitumista yli organisaatiorajojen. Samalla osallistujat saavat kehittää ammatillista osaamistaan”, toteaa mentorointiohjelman suojelija kuntaministeri Sirpa Paatero.

Mentorointiohjelma toteutetaan aikavälillä 27.10.2022–25.4.2023. Ohjelmaan voi hakea joko mentoroitavaksi eli aktoriksi tai mentoriksi. Hakuaika päättyy 30.9.2022.

Mentorointiohjelma on osa Vaikuttavat julkiset hankinnat -toimenpideohjelmaa eli Hankinta-Suomea ja kansallista julkisten hankintojen strategiaa. Ohjelman tavoitteena on muun muassa edistää julkisiin hankintoihin liittyvää osaamista.

Lisätietoja:
ohjelmapäällikkö Maria Röykkä, valtiovarainministeriö, maria.roykka(at)gov.fi
erityisasiantuntija Niina Ruuskanen, Kuntaliitto, niina.ruuskanen(at)kuntaliitto.fi
yliopettaja Marika Tuomela-Pyykkönen, Lapin ammattikorkeakoulu, marika.tuomela-pyykkonen(at)lapinamk.fi