Hyppää sisältöön
Media

Keva sai rahoitusta julkisen alan työkyvyn vahvistamiseen

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 1.7.2022 9.29
Tiedote

Valtiovarainministeriö on myöntänyt valtionavustuksen Kevan hankkeelle, joka edistää julkisen alan henkilöstön työkykyä ja työssä jaksamista. Avustus on enintään 3 448 000 euroa vuosina 2022–2024. Keva osoittaa hankkeelle vastaavan määrän omaa rahoitustaan.

”Julkisen sektorin työntekijät ovat kantaneet suurta vastuuta yhteiskunnan toiminnan ja kansalaisten hyvinvoinnin turvaamisesta korona-aikana. Samalla lisääntynyt kuormitus ja muutokset työnteossa ovat jättäneet jälkensä henkilöstöön. Siksi työhyvinvointiin satsaaminen on nyt välttämätöntä ja tämä työkykyhanke on tärkeää vastuunkantoa, jolla varmistetaan jaksaminen myös tulevaisuudessa”, kuntaministeri Sirpa Paatero sanoo.

Hanke kohdistuu koko julkiseen sektoriin

Avustuksella tuetaan julkisen alan työnantajien selviytymistä koronapandemiasta ja työkyvyttömyysriskien kasvusta. Hankkeessa edistetään strategista työkykyjohtamista ja vahvistetaan tiedolla johtamisen perustaa julkisen alan organisaatioissa. Tarkoitus on kehittää uusia toimintamalleja, palveluita ja yhteistyöverkostoja, joilla vaikutetaan henkilöstön työkykyyn. Kevan hanke kohdistuu koko julkisen sektoriin eli kuntien, valtion ja kirkon henkilöstöön.

Hanke on monivuotinen ja jatkorahoituksen edellytyksenä on, että eduskunta hyväksyy valtion talousarviossa hankkeelle määrärahat myös vuosille 2023–2024. Valtionavustus liittyy EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä rahoitettavaan Suomen kestävän kasvun ohjelmaan. Rahoitushaku oli auki kesäkuussa.

Lisätietoja:
​​​​​​​yksikönpäällikkö Juha Madetoja, valtiovarainministeriö, p. 029 553 0572, [email protected]  
(paikalla 8.7. saakka)
hankejohtaja Maija Träskelin, Keva, p. 040 146 7879, [email protected] (paikalla 8.7. saakka)
varatoimitusjohtaja Tapani Hellstén, Keva, p. 040 060 3144, [email protected] (paikalla 1.7. saakka)