Hyppää sisältöön
Media

Kevan hallintoon esitetään hyvinvointialueiden edustusta

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 6.10.2022 13.57
Tiedote

Hallitus esittää, että Kevan valtuutetuissa ja hallituksessa on jatkossa myös hyvinvointialueiden edustus. Muutos on tarpeen, kun hyvinvointialueet tulevat Kevan jäsenyhteisöiksi 1. tammikuuta 2023 lähtien.

Ehdotuksen mukaan kuntien ja hyvinvointialueiden edustajat valitaan Kuntaliiton ja hyvinvointialueiden yhdessä ehdottamista henkilöistä. Vuodesta 2025 lähtien kuntavaalien ja aluevaalien yhteistulos otetaan huomioon, kun kuntien ja hyvinvointialueiden valtuutettuja määrätään.

Ensimmäisten uudella tavalla valittujen valtuutettujen on tarkoitus aloittaa vuonna 2025, kun nykyisten valtuutettujen toimikausi loppuu. Hallitus valitaan uudella tavalla ensimmäistä kertaa, kun nykyisen hallituksen toimikausi loppuu syksyllä 2023.

Valtuutettujen ja hallituksen jäsenten määrään ei tule muutoksia. Kevan 30 valtuutetusta 20 valitaan Kuntaliiton ja hyvinvointialueiden yhteisestä ehdotuksesta. 6 hallituspaikkaa Kevan 11-jäsenisessä hallituksessa valitaan jatkossa Kuntaliiton ja hyvinvointialueiden yhteisestä esityksestä. 

Ammattikorkeakouluosakeyhtiöille ehdotetaan jatkoa Kevan jäsenyhteisöinä

Hallitus esittää myös, että ammattikorkeakouluosakeyhtiöiden mahdollisuutta pysyä Kevan jäsenyhteisönä jatketaan vuoden 2035 loppuun asti.

Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.4.2023.

Lisätietoja:
Lainsäädäntöneuvos Marja Isomäki, puh. 02955 30414, marja.isomaki(at)gov.fi