Hyppää sisältöön
Media

Leena Mörttinen understatssekreterare för internationella frågor och finansmarknadsfrågor

finansministeriet
Utgivningsdatum 29.10.2020 14.15
Pressmeddelande
Leena Mörttinen.

Statsrådet har utnämnt politices doktor Leena Mörttinen till understatssekreterare för internationella ärenden och finansmarknadsärenden. Mörttinen arbetar för närvarande som avdelningschef för finansministeriets finansmarknadsavdelning.

Mörttinen arbetar för närvarande som avdelningschef vid finansministeriets finansmarknadsavdelning. Mörttinen har tidigare arbetat som verkställande direktör för Familjeföretagens förbund och innehaft lednings- och sakkunniguppgifter bland annat vid Finlands Näringsliv, Nordea, Finlands Bank och Europeiska centralbanken.

Understatssekreteraren för internationella ärenden och finansmarknadsärenden bistår ministeriets statssekreterare som kanslichef. Understatssekreteraren leder och samordnar speciellt beredningen av ärenden som hör till verksamhetsområdet för finansmarknadsavdelningen, EU-sekretariatet och enheten för internationella finansiella ärenden samt beredningen av ärenden som behandlas vid Europeiska unionens ekonomiska och finansiella kommitté.

Statsrådet fattade beslut om utnämningen den 29 oktober. Mörttinen utnämndes till tjänsten för perioden 1.11.2020 –31.3 .2022.

Ytterligare information:
Toni Tuomainen, regeringssekreterare, tfn 02955 30411, toni.tuomainen(at)vm.fi