Hyppää sisältöön
Media

Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajaksi Leena Räsänen

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 5.8.2021 13.16
Tiedote
Leena Räsänen.

Valtioneuvosto on nimittänyt Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajan virkaan eläinlääketieteen tohtori Leena Räsäsen. Räsänen toimii tällä hetkellä vastuualueen johtajana Lapin aluehallintovirastossa.

”Mielenkiinnolla odotan uutta tehtävää. Korona-aika on muuttanut aluehallintovirastojen tekemistä ja tapoja toimia merkittävästi. Edessä on sekä palautuminen että tämän ajan oppien hyödyntäminen tulevaisuuden tekemisissä.  Uudet hyvinvointialueet ja keskustelu valtion aluehallinnon rakenteista vaikuttavat myös aluehallintovirastojen toimintaan kaikilla sektoreilla ja näissä on tarpeen pohtia yhteiskunnan ja kansalaisten kannalta parhaita ratkaisuja. Valtionhallinnolta edellytetään yhä enemmän vaikuttavuutta ja asiakaslähtöisyyttä, joiden kehittäminen on ollut jo aiemmissa tehtävissäni lähellä sydäntäni. Tätä on ilo jatkaa Lounais-Suomen avissa”, sanoo Leena Räsänen.

Räsänen on työskennellyt aiemmin monipuolisissa tehtävissä mm. Elintarviketurvallisuusvirastossa, Ruokavirastossa, maa- ja metsätalousministeriössä, Euroopan komissiossa ja EU-hankkeessa Albaniassa. 

Valtioneuvosto päätti nimityksestä 5. elokuuta. Räsänen nimitettiin virkaan 1.9.2021–31.8.2026 määräajaksi.

Lisätietoja:
Alivaltiosihteeri Päivi Nerg, puh. 02955 30149, paivi.nerg(at)vm.fi

Ministeriö Valtio työnantajana