Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Millainen on digitaalisen ajan kunta?

Valtiovarainministeriö
5.12.2018 10.03
Uutinen

Valtiovarainministeriö julkaisi 5. joulukuuta puheenvuoron, joka toimii keskustelunavauksena digitaalisen ajan kunnasta ja kumppanuudesta.

Dialogilla kohti digitaalisen ajan kuntaa -julkaisussa visioidaan, miten kunnasta voisi digitalisaation myötä tulla nykyistä ennakointikykyisempi, yhteisöllisempi sekä kuntalais- ja asiakaslähtöisempi. Puheenvuoro ottaa myös kantaa tapoihin, joilla visio voidaan toteuttaa.

Puheenvuorossa pohditaan, minkälainen on julkisen hallinnon uusi dialoginen kumppanuus. Lisäksi ehdotetaan aikaisempaa tiiviimpää kumppanuuteen perustuvaa yhteistyötä valtion ja kuntien välille.

Julkaisun tavoitteena on nostaa keskusteluun kuntien kehityssuuntia digitalisaation näkökulmasta ja tarkastella sitä, millainen digitaalisen ajan elinvoimainen kuntayhteisö voisi olla esimerkiksi ensi vuosikymmenellä.

Keskustelunavaus on syntynyt valtiovarainministeriön koordinoimassa digikuntakokeilu-projektissa, joka on yksi hallituksen strategisista kokeiluista. Projektin tehtävänä on ollut tukea kuntien digitalisaatiota ja asiakaslähtöisten palveluiden kehittämistä kokeilukulttuurin menetelmiä hyödyntäen. Keskustelunavaus kokoaa yhteen digikuntakokeilussa yhdessä kuntien kanssa tunnistettuja teemoja ja muutosajureita, jotka tulevina vuosina haastavat kunnan palveluiden kehittämistä entisestään.

Dialogilla kohti digitaalisen ajan kuntaa -julkaisu

Lisätietoa digikuntakokeilusta

Dialogilla kohti digitaalisen ajan kuntaa -julkaisu on osa VM:n virkamiespuheenvuoroon liittyvää keskustelua. Virkamiespuheenvuorossa käsitellään tulevan vaalikauden talous- ja hallintopolitiikan lähtökohtia. Julkaisussa valotetaan tulevan vaalikauden kehitysnäkymiä ja keskustellaan keskeisistä haasteista ja niihin liittyvistä politiikkakysymyksistä.

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Maria Vuorensola, puh. 0295530205, maria.vuorensola(at)vm.fi
Erityisasiantuntija Suvi Savolainen, puh. 0295530122, suvi.savolainen(at)vm.fi