Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Stubb Maailman talousfoorumiin Davosiin

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 20.1.2016 8.49
Tiedote

Valtiovarainministeri Alexander Stubb osallistuu Maailman talousfoorumiin (World Economic Forum) 20.–23. tammikuuta. Kokous järjestetään Davosissa Sveitsissä.

Vuosittain järjestettävä Davosin talousfoorumi kokoaa yhteen kansainvälisesti merkittävät poliittiset päättäjät, liike-elämän johtajat, tieteen tekijät, toimittajat sekä muiden alojen osaajat pohtimaan yhdessä ratkaisuja maailmanlaajuisiin haasteisiin.

Monista eri keskusteluista koostuvan tapahtuman kokoavana teemana tänä vuonna on ”neljäs teollinen vallankumous”. Osallistujia on noin 2 500, joista 40 on valtion tai hallituksen päämiehiä.

Valtiovarainministeri Stubb on kutsuttu kahteen maailman talousjohtajille järjestettyyn tilaisuuteen, joissa käsitellään talouskasvun tukemista rahoitusmarkkinoiden vakauttamisen kautta sekä kansainvälistä muuttoliikettä ja siihen liittyvää humanitaarista kriisiä.

Ministeri Stubb toimii myös moderaattorina teollisen tuotannon tulevaisuutta koskevassa tilaisuudessa ja pitää avauspuheenvuoron eläkejärjestelmiä turvaavia investointeja käsittelevässä seminaarissa. Ministeri Stubb osallistuu myös useisiin muihin tilaisuuksiin, joissa käsitellään muun muassa digitalisaatiota sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden modernisointia.

Alexander Stubbin Davosin-ohjelmassa on myös kahdenvälisiä tapaamisia poliittisten päättäjien ja kansainvälisten yritysjohtajien kanssa (muun muassa IMF ja Uber). Hän antaa myös laajasti haastatteluita kansainvälisille medioille (muun muassa Al Jazeera, CNBC, CNN, Deutsche Welle, ITV, Politico, Reuters ja Wall Street Journal).

Valtiovarainministeri Stubb palaa Suomeen lauantai-iltana 23. tammikuuta.

Maailman talousfoorumi

Lisätietoja:

Erityisavustaja Suvi Aherto, puh. 050 349 6121, [email protected]