Hyppää sisältöön
Media

Youth Dialogue Säätytalolla 27.10.2015
Nuoret keskustelevat OECD:n maiden hallintoministerien kanssa, miten nuorten ääni kuuluisi paremmin myös globaalissa päätöksenteossa

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 27.10.2015 11.50
Tiedote

Suomessa järjestettävään OECD:n hallintoministerikokoukseen liittyvä kansainvälinen Youth Forum huipentuu tiistaina 27.10.2015 Youth Dialogue -keskustelutilaisuuteen Säätytalolla. Eri maista tulevat 15- 25 -vuotiaat nuoret keskustelevat kuuden eri maan ministerin kanssa. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen toimii myös Youth Dialoguen puheenjohtajana kuten seuraavan päivän hallintoministerikokouksessakin. OECD:ta tilaisuudessa edustaa apulaispääsihteeri Mari Kiviniemi.

Säätytalolla on nuorten delegaatiot Suomesta, Kanadasta, Tšekeistä, Saksasta, Tunisiasta, Irlannista ja Turkista. Nuoria on kolmisenkymmentä. Suomen nuorten delegaatiossa on nuoria Kuopiosta, Itä-Lapista ja pääkaupunkiseudulta.

Nuoret tutustuvat tiistaina aamupäivällä suomalaiseen hallintoon valtiovarainministeriön järjestämällä vierailulla ”Study Tourilla”. Nuoret tutustuvat myös toisiinsa erilaisten toiminnallisten tehtävien avulla, osallistuvat leikkimieliseen Suomi-visaan ja ovat käyttäjäraatina nettipalvelulle.

Suomalaiset koululaiset vievät aamupäivän aikana terveisensä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle Tulevaisuuden koulu -pohdinnoistaan.

Iltapäivällä nuoret siirtyvät Säätytalolle, missä nuorille on OECD-esittelyn jälkeen kansalaisjärjestöjen järjestämää vapaamuotoista ohjelmaa jalkapallon pelaamisesta ja säkkituolikahvilasta aina kädentaitojen kokeiluihin.  Päivä huipentuu nuorten keskusteluun eli ”Youth Dialogueen”kuuden maan ministerin kanssa klo 16 – 18.

Suomen aloitteesta lähtenyt nuorten osallistaminen hallintoministerikokouksen teemoihin tehtiin kymmenessä maassa. Nuorten näkemyksiä kerättiin teemoista Millaista on hyvä elämä? Millainen on tulevaisuuden koulu? Miten nuorten ääntä voitaisiin kuulla paremmin päätöksenteossa?

Youth Dialoguessa ministerit ja nuoret etsivät keskustellen yhteisiä keinoja, miten tavoitteisiin päästään ja miten voitaisiin taata hyvinvoinnin tasaisempi jakautuminen maailmassa.

Verkossa

Youth Dialogue valtiovarainministeriön verkkosivuilla

Youth Dialogue OECD:n verkkosivuilla
http://www.oecd.org/governance/ministerial/Youth-Dialogue-Agenda.pdf
 

Lisätietoja:
finanssineuvos Katju Holkeri, puh. 02955  30087
neuvotteleva virkamies Johanna Nurmi, puh. 02955  30171

Anu Vehviläinen Avoin hallinto Hallintopolitiikka Ministeriö Valtiovarainministeriö