Hyppää sisältöön
Media

Talouspolitiikan arviointineuvosto asetettiin neljän vuoden toimikaudeksi

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 7.2.2019 13.28
Tiedote

Valtioneuvosto asetti talouspolitiikan arviointineuvoston toimikaudelle 1.4.2019−31.3.2023. Neuvoston tavoitteena on parantaa talouspoliittisen päätöksenteon ja sen valmistelun laatua, avoimuutta ja ymmärrettävyyttä.

Talouspolitiikan arvioneuvostoa koskevan asetuksen mukaan neuvostoon kuuluu puheenjohtaja ja neljä muuta jäsentä, jotka valtioneuvosto määrää tehtävään valtiovarainministeriön esityksestä. Puheenjohtajan ja kolmen jäsenen tulee edustaa taloustieteen eri alojen ja yhden jäsenen muiden yhteiskuntatieteiden korkeatasoista tieteellistä asiantuntemusta. Jäsenistä vähintään yhden tulee toimia kansainvälisessä tiedeyhteisössä. Arviointineuvoston toimikausi on neljä vuotta, mutta kahden taloustieteen eri alojen asiantuntemusta edustavan jäsenen toimikausi on kaksi vuotta.

Tieteellisen tason ja riippumattomuuden varmistamiseksi valtiovarainministeriö pyysi 14.8.2018 korkeakoulujen taloustieteellisiltä yksiköiltä yhteisen ehdotuksen arviointineuvoston puheenjohtajaksi ja kolmeksi jäseneksi. Lisäksi valtiovarainministeriö pyysi Suomen Akatemialta ehdotuksen muita yhteiskuntatieteitä edustavaksi jäseneksi.

Valtioneuvosto hyväksyi 7. helmikuuta valtiovarainministeriön esityksen talouspolitiikan arviointineuvoston kokoonpanosta:

Puheenjohtaja:

Professori Jouko Vilmunen, Turun yliopisto

Jäsenet:

Professori Jukka Pirttilä, Helsingin yliopisto
Professori Jari Vainiomäki, Tampereen yliopisto, 2-vuotinen kausi
Professori Martin Ellison, University of Oxford, 2-vuotinen kausi
Professori Anne Haila, Helsingin yliopisto

Valtioneuvosto hyväksyi tammikuussa 2014 valtioneuvoston asetuksen talouspolitikan arviointineuvostosta (61/2014), jonka nojalla Suomeen perustettiin riippumaton, tieteellinen talouspolitiikan arviointineuvosto. Neuvosto julkaisee vuosittain arvion harjoitetusta talouspolitiikasta. Viimeisin raportti julkaistiin 23.1.2019.

Talouspolitiikan arviointineuvoston verkkosivut

Lisätietoja:

Ylijohtaja Mikko Spolander, puh. 02955 30006, mikko.spolander(at)vm.fi