Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Uusi verkkopalvelu avattu kuntien tunnuslukujen seurantaan

Valtiovarainministeriö
27.3.2020 10.30
Tiedote
Tutki kuntia -logo.

Valtiovarainministeriö on perustanut yhteistyössä Valtiokonttorin kanssa kuntien tilanneseurantaan keskittyvän tutkikuntia.fi-sivuston. Sivustojen tarkoituksena on avata valtiovarainministeriön julkaiseman kuntien tilannekuva -raportin tietopohjaa sekä laajentaa kuntien tilannekuvan seurantaa tarjoamalla viimeisimmät tiedot kuntien talouden ja toiminnan kannalta keskeisistä indikaattoreista.

Palveluun on koottu keskeisiä kuntien talouden, toiminnan ja toimintaympäristön arvioimisessa käytettyjä tietoa. Sen keskeisenä tavoitteena on parantaa valtion ja kuntien päätöksenteossa käytetyn tiedon saatavuutta ja käytettävyyttä hyödyntämällä moderneja tapoja kuvata kuntatason ilmiöitä.

Sivuston sisältöä ja ulkoasua kehitetään jatkuvasti. Tunnusluvut päivittyvät jatkossa automaattisesti.

Palvelun kehittämistyö perustuu hallitusohjelman mukaiseen kuntien tilannekuvan valmisteluun. Toimeksiantoon kuului myös tuottaa kuntien tilanteesta ajantasainen ja riittävä tietoperusta avoimesti kaikkien saataville. Palvelussa julkaistu tieto vastaa valtiovarainministeriön helmikuussa 2020 julkaiseman Kuntien tilannekuva -raportin pohjana käytettyä tietoa.

Kuntien automaattisen talousraportoinnin tiedot samassa paikassa

Vuoden 2020 aikana Valtiokonttori toteuttaa yhdessä kuntien ja kuntayhtymien kanssa automaattista talousraportointia. Automaattisen talousraportoinnin velvoitteet alkavat talousarviovuoden 2021 tiedoista. Myös automaattisen talousraportoinnin tiedot löytyvät tutkikuntia.fi-sivustolta.

Tutustu uuteen verkkopalveluun

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Jani Heikkinen, valtiovarainministeriö, puh. 02955 30466, jani.heikkinen(at)vm.fi

erityisasiantuntija Jussi Lammassaari, valtiovarainministeriö, puh. 02955 30060, jussi.lammassaari(at)vm.fi

projektipäällikkö Anna Sirenius, Valtiokonttori, puh. 02955 02592, anna.sirenius(at)valtiokonttori.fi

Tekniset kysymykset: analysointipalvelu(at)valtiokonttori.fi