Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Valtion työmarkkinaneuvottelut alkoivat

Valtiovarainministeriö 16.1.2020 15.39
Tiedote

Valtion nykyinen työ- ja virkaehtosopimus päättyy maaliskuun lopussa. Valtion neuvottelut uusista työ- ja virkaehtosopimuksista alkoivat keskiviikkona 15.1.2020. Ensimmäisessä tapaamisessa käytiin lävitse työmarkkinaneuvottelujen tilannetta, sovittiin toimintatavoista ja neuvotteluaikataulusta.

Neuvotteluosapuolet tapaavat seuraavan kerran 7. helmikuuta, jolloin neuvotteluosapuolet antavat tavoitteensa.

"Julkisuudessa eniten puhututtaa kaikissa neuvottelupöydissä näin työmarkkinaneuvottelujen alussa kilpailukykysopimuksessa sovittu työajanpidennys. Kunta-alalla ja valtiolla työajanpidennyksen sopimuskirjaukset on toteutettu samalla tavalla suoraan sopimustekstiin eli työajanpidennys on sovittu toistaiseksi voimassa olevaksi", toteaa valtion neuvottelujohtaja Sari Ojanen.

Valtion työmarkkinalaitos (VTML) on yksi valtakunnallisista työmarkkinoiden keskusjärjestöistä. Valtion keskustason yhdistetyn virka- ja työehtosopimuksen tekevät valtiovarainministeriö/Valtion työmarkkinalaitos ja pääsopijajärjestöt eli Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, Ammattiliitto Pro sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. Sopimukset koskevat koko valtion budjettitalouden piirissä olevaa henkilöstöä eli noin 74 000 henkilöä.

Lisätietoja:

neuvottelujohtaja Sari Ojanen, puh. 02955 30109

Valtio työnantajana Valtiovarainministeriö