Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Valtiovarainministeri Lintilä: Brasilialaisen naudanlihan tuontikielto selvitettävä

Valtiovarainministeriö
23.8.2019 13.14
Uutinen
Mika Lintilä.

Valtiovarainministeri Mika Lintilä tuomitsee Amazonin sademetsien tuhoamisen ja esittää, että EU ja Suomi selvittävät pikaisesti mahdollisuuden kieltää brasilialaisen naudanlihan tuonnin.

Ministeri Lintilä johtaa yhdessä Chilen valtiovarainministerin kanssa maailmanlaajuista valtiovarainministerien ilmastokoalitiota. Yhteistyön tavoitteena on tuoda ilmastonmuutoksen torjuntaan mukaan valtiovarainministeriöiden panos ja talouspolitiikan välineet.

”Työskentelemme koalitiossa sen eteen, että ilmastonmuutokseen puututaan tehokkaimmin mahdollisin keinoin. Valtiovarainministereiden vastuualueilla on paljon ohjauskeinoja, kuten hiilen hinnoittelu, julkisen talouden suunnittelu ja julkisten investointien ja hankintojen hallinta, joilla ilmastonmuutosta voidaan hillitä. Nämä toimet uhkaavat käydä hyödyttömiksi, jos toisaalla hiilinieluja systemaattisesti tuhotaan, eikä meillä ole keinoja reagoida ilmastonmuutosta kiihdyttäviin tuhoihin”, sanoo ministeri Lintilä.

”Nyt tarvitaan EU:lta vaikuttavia toimia. Olen talous- ja rahoitusasioiden neuvoston puheenjohtajana valmis nostamaan asian keskusteluun syyskuussa Helsinkiin saapuvien EU:n valtiovarainministerikollegojeni kanssa, jos edistystä ei ennen sitä saada aikaiseksi”, hän lisää.

EU:n valtiovarainministerit tapaavat ministeri Lintilän puheenjohtamassa epävirallisessa ministerikokouksessa Helsingissä 13.–14. syyskuuta.

Lisätietoja:

Ministerin erityisavustaja Niina Nurkkala, puh. 050 347 2661, [email protected]