Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Valtiovarainministeri Vanhanen puheenjohtajana ilmastokoalition ensimmäisessä vuosikokouksessa

Valtiovarainministeriö
9.10.2020 12.05
Tiedote

Valtiovarainministerien ilmastokoalitio kokoontuu ensimmäiseen vuosikokoukseensa maanantaina 12. lokakuuta. Suomella on videokokouksessa näkyvä rooli, sillä valtiovarainministeri Vanhanen johtaa kokousta yhdessä Chilen valtiovarainministeri Brionesin kanssa. Kokous on osa Maailmanpankin ja IMF:n vuosi-kokousviikkoa.

Ministerit käsittelevät ilmastokoalition tekemää työtä sekä määrittelevät tavoitteita ensi vuodelle. Keskustelua käydään myös koronapandemian vaikutuksista valtiovarainministereiden työhön ja miten ilmastotoimet voidaan ottaa huomioon talouden elpymisessä. Ministerit myös hyväksyvät koalition vuosiraportin sekä säännöt, joiden tarkoituksena on tehdä koalition rakenteesta aiempaa pysyvämpi.

Valtiovarainministerien lisäksi vuosikokoukseen osallistuu myös instituutionaalisia yhteistyökumppaneita. Esimerkiksi IMF:ää edustaa toimitusjohtaja Kristalina Georgieva ja OECD:tä pääsihteeri Angel Gurria. Myös London School of Economicsin professori Lord Nicholas Stern osallistuu kokoukseen. Hän toimii koalition neuvonantajana ja Grantham Research Instituten puheenjohtajana.

Valtiovarainministerien ilmastokoalitio pyrkii tuomaan ilmastonmuutoksen osaksi talouspolitiikan ja rahoitusratkaisujen suunnittelua. Koalitio perustettiin huhtikuussa 2019 Washingtonissa Suomen aloitteesta. Koalitiossa on yli 50 jäsenmaata, jotka ovat sitoutuneet niin sanottuihin Helsingin periaatteisiin.

Lisätietoja:
Finanssineuvos Pekka Morén, puh. 029 5530 290, etunimi.sukunimi(at)vm.fi
Ministerin erityisavustaja Riikka Pakarinen, puh. 029 5530 533, etunimi.sukunimi(at)vm.fi

Matti Vanhanen Talouspolitiikka