Hyppää sisältöön
Media

Valtiovarainministeriö ja Väestörekisterikeskus:
Ylen Nettiä ikä kaikki -kampanjassa voi tutustua digitukeen ja digipalveluihin

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 14.8.2018 10.20
Uutinen

Digitaitojen parantaminen on elokuussa vahvasti esillä kiitos Ylen Nettiä ikä kaikki -kampanjan. Kampanjaan liittyvällä kiertueella ovat mukana myös Väestörekisterikeskus, Digi arkeen -neuvottelukunta ja valtiovarainministeriö kertomassa digituesta ja digipalveluista, kuten Suomi.fi:stä.

Ylen maanantaina 13.8. alkanut Nettiä ikä kaikki -kampanja haastaa kaikki digitaitoiset opettamaan jonkun helpon ja arjen kannalta hyödyllisen taidon jollekulle läheiselleen. Häntä voi neuvoa esimerkiksi sähköpostin käytössä tai jonkun sovelluksen lataamisessa.

Haasteeseen pääsee osallistumaan kampanjan nettisivuilla. Haasteaika on 13.8.– 9.9.2018.

Haasteen lisäksi Nettiä ikä kaikki -kampanjaan sisältyy runsaasti Ylen televisio-, radio- ja somesisältöjä sekä Iloa digistä -kiertue, jonka toteuttamiseen osallistuvat myös Väestörekisterikeskus, Digi arkeen -neuvottelukunta ja valtiovarainministeriö.

Nettiä ikä kaikki – iloa digistä -kiertue vierailee usealla paikkakunnalla

Iloa digistä -kiertue esittelee Yle Areenaa sekä digitaalisten palvelujen hyötyjä ja helppoutta. Kiertue alkaa 22.8. Espoosta Sellon kirjastosta ja pysähtyy elo-syyskuun aikana myös Turun, Tampereen, Joensuun, Kuopion, Kajaanin, Rovaniemen, Oulun, Jyväskylän ja Vaasan pääkirjastoissa.

Ylestä tutut kasvot opastavat Yle Areenan ja Uutisvahdin käytössä. Lisäksi tapahtumissa paikalliset digitukea tarjoavat tahot opastavat ja antavat vertaistukea eri palveluiden, sovellusten ja laitteiden käyttöön.

Paikalla ovat myös Väestörekisterikeskuksen ja valtiovarainministeriön yhteinen digitukitiimi sekä Kansalaisneuvonta, jotka esittelevät julkisen hallinnon digitaalisia palveluja. Myös Digi arkeen -neuvottelukunnan edustajia on tavattavissa kiertueella.

Digiasiointi helpottaa arkea – digitukea on saatavilla

Digituki auttaa, jos ei osaa käyttää älypuhelinta, tietokonetta tai tablettia, tai jos tarvitsee apua esimerkiksi digipalvelujen käytössä ja sovellusten asentamisessa. Digitukea tarjoavat esimerkiksi monet kunnat, yhdistykset ja kirjastot. Digituki on yleensä ilmaista, mutta myös maksullista opastusta on tarjolla.

Digitukipalveluita voi hakea Suomi.fi-palvelusta. Lisäksi Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminnalla on kartta, josta löytyy satoja opastuspaikkoja ympäri Suomen. Myös Kansalaisneuvonta (puh. 0295 000) auttaa löytämään digitukea läheltä tarvitsijan kotia.
Väestörekisterikeskus toimii digitukea tarjoavien toimijoiden tukena valtakunnallisesti. Se kokoaa hyviä käytäntöjä ja kehittää digituen laadun arviointia. Tavoitteena on kehittää ympäri Suomen tarjottavan tuen yhtenäisyyttä ja laatua.

Ylen yhteistyökumppaneita Nettiä ikä kaikki -kampanjassa ovat Väestörekisterikeskuksen, valtiovarainministeriön ja Digi arkeen -neuvottelukunnan lisäksi Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminta, Enter ry ja Suomen kirjastoseura.

Lisätietoa

Nettiä ikä kaikki -kampanja

#iloadigistä ja #nettiäikäkaikki.

Digituki

Aiemmat aihetta käsitelleet uutiset:

Digitalisoituminen Julkisen hallinnon ICT Valtiovarainministeriö kärkihankkeet