Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ympäristövastuullisuus ja digitaaliset teknologiat ovat keskeisiä teemoja valtion matkustusstrategian valmistelussa

Valtiovarainministeriö 3.11.2020 9.40
Tiedote
VR:n juna laiturilla

Valtiovarainministeriö asetti 2.11.2020 työryhmän valmistelemaan ehdotusta valtion uudeksi matkustusstrategiaksi. Työryhmän toimikausi on 31.1.2021 asti. Nykyisin voimassa oleva matkustusstrategia on vuodelta 2008.  Asetettavan työryhmän tehtävä on tarkastella ja päivittää strategiaa vastaamaan paremmin nykyistä toimintaympäristöä. 

 ”Korona on muuttanut matkustuskäyttäytymistämme radikaalisti – ei vain Suomessa vaan globaalisti. Digiloikan myötä matkustamista on korvautunut uusilla työnteon tavoilla ja etäkokouksilla. Vaikka epidemia on joskus ohi, niin entiseen ei ole paluuta. Valtion matkustusstrategiatyössä on myös erinomainen mahdollisuus ottaa huomioon myös ilmasto- ja liikennepolitiikan tavoitteet,” toteaa finanssineuvos Mari Näätsaari. 
 
Strategiatyössä keskitytään erityisesti seuraaviin teemoihin:

  1. Valtion matkahallinnon organisointi
  2. Matkustuksen kokonaistaloudellisuus 
  3. Matkustusturvallisuus mukaan lukien tietoturvallisuus
  4. Ympäristövastuullisuus 

Valtion matkahallinnon selvitystyö ohjaa strategiavalmistelua 

Strategiavalmistelun pohjana on valtion matkustusstrategia vuodelta 2008 sekä valtion matkustusta ja matkahallinnon organisointia selvittäneen työryhmän ehdotukset vuodelta 2019. 

Työryhmä kartoitti matkustuksen ja matkahallinnon nykytilaa ja matkahallinnolle asetettujen tavoitteiden toteutumista. Matkustusstrategian päivitys oli yksi työryhmän keskeinen ehdotus. Muut työryhmän keskeiset ehdotukset on huomioitu strategiatyön teemoissa. 

Lisätiedot:

Finanssineuvos Mari Näätsaari, puh. 040 8417 015, mari.naatsaari(at)vm.fi

Hallintopolitiikka Valtiovarainministeriö