Hyppää sisältöön
Media

Yritykset saavat helpotuksia verojen maksujärjestelyihin

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 18.3.2020 14.30
Tiedote

Verohallinto keventää maksujärjestelyjen ehtoja, ja valtiovarainministeriö valmistelee alempaa viivästyskorkoa maksujärjestelyyn kuuluville veroille. Muutokset ovat määräaikaisia.

Yritys voi normaalistikin saada lisää maksuaikaa veroilleen, jos se joutuu maksuvaikeuksiin. Koronavirusepidemian takia on tarkoitus lieventää maksujärjestelyn ehtoja ja alentaa maksujärjestelyyn kuuluvien verojen viivästyskorkoa.

Viivästyskorko alenisi neljään prosenttiin

Maksujärjestelyssä olevien verojen viivästyskorkoa ehdotetaan alennettavaksi seitsemästä prosentista neljään prosenttiin. Alennettua viivästyskorkoa sovellettaisiin takautuvasti veroihin, jotka ovat erääntyneet maaliskuun alun jälkeen.

Muutos olisi määräaikainen ja koskisi veroja, jotka erääntyvät viimeistään elokuun lopussa. Valtiovarainministeriö on alkanut valmistella lainmuutosta. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa mahdollisimman pian.

Maksujärjestelyyn lisää maksuaikaa

Verohallinto helpottaa tilapäisesti maksujärjestelyjen ehtoja.

Yrityksen ei esimerkiksi tarvitsisi maksaa ensimmäiseen kolmeen kuukauteen niitä veroja, jotka kuuluvat maksujärjestelyyn. Nykyisin ensimmäinen maksuerä on kuukauden päästä järjestelyn tekemisestä. Lisäksi Verohallinto lisää maksujärjestelyn jälkeen syntyneet uudet verovelat automaattisesti maksujärjestelyyn toukokuun loppuun asti. Maksujärjestelyn maksuerät voi jakaa enintään kahdelle vuodelle.

Verohallinnon tiedote maksujärjestelyn hakemisesta

Kysymyksiä ja vastauksia verojen maksujärjestelyistä ja muista korona-asioista

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Pertti Nieminen puh. 02955 30461, pertti.nieminen(at)vm.fi