Hyppää sisältöön
Media

Digitalisaatioon liittyvän lainsäädännön tilannekuva on päivitetty

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 16.9.2022 10.47
Uutinen

Tilannekuvan tavoitteena on koota yhteen digitalisaatiota koskevaa yleislainsäädäntöä, joka tulee ottaa huomioon palveluiden digitalisoinnissa. Tilannekuvaan on lisätty muun muassa digitaalista palveluväylää koskeva tiivistelmä.

Tilannekuvassa kuvataan yleislainsäädäntöä digipalvelujen kehittämisen ja järjestämisen, tietosuojan, asioinnin ja asiakkuuden, datan ja tietovarastojen sekä perusoikeuksien osalta. Tilannekuvan päivityksen yhteydessä säädöksiin on tehty tarkennuksia ja päivityksiä.

Organisaatiot voivat käyttää tilannekuvaa hyväkseen digitalisoidessaan palvelujaan ottaen kuitenkin huomioon, ettei kyseessä ole tyhjentävä listaus, jonka perusteella digipalveluita voisi tuottaa.

Tilannekuva julkaistiin loppuvuonna 2021. Digitalisaation yleislainsäädännön tilannekuvakoostetta ei ollut aikaisemmin ollut tarjolla. Tilannekuva on laadittu osana Digitalisaation edistämisen ohjelmassa toimivan lainsäädäntötyöryhmän työtä. Ryhmän tehtävänä on muun muassa selvittää esiin nousevia kysymyksiä, tunnistaa sääntelyn kehittämistarpeita sekä tehdä aloitteita sääntelyn kehittämiseksi, jotta kansalaisille ja yrityksille voidaan tarjota laadukkaita julkisia digipalveluita.

Lisätietoja:
Erityisasiantuntija Tiina Lokka-Lepistö, puh. 0295 530 040, tiina.lokka-lepisto(at)gov.fi