Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

EU-puheenjohtajakausi
ICT-kokousten superviikko alkaa 21. lokakuuta

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 18.10.2019 13.40
Uutinen
EU2019.fi.

Suomi toimii EU:n neuvoston puheenjohtajana vielä joulukuun loppuun saakka. Valtiovarainministeriön julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen osasto järjestää puheenjohtajakauden aikana neljä virkamieskokousta, joista kolme on luvassa ensi viikolla.

”Digitalisaatio on yksi Suomen EU-puheenjohtajakauden keskeisistä teemoista. Tavoitteenamme on vahvistaa digitalisaatiota julkisessa hallinnossa Euroopan kilpailukyvyn ja kestävän kasvun tukemiseksi”, neuvotteleva virkamies Juhani Korhonen valtiovarainministeriöstä kertoo.

Kokouksissa halutaan nostaa keskusteluun mukaan erityisesti ihmiskeskeinen digitaalinen hallinto.

”Ihmiskeskeinen ajattelutapa haastaa hallintoa uudistamaan toimintatapojaan. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että ihmisten tarpeet asetetaan aiempaa vahvemmin toiminnan lähtökohdaksi. Yhteiskunnan kaikki ryhmät tulee pitää kehityksessä mukana: ideaalitilanteessa kukaan ei putoa digitalisaation kehityksen kelkasta”, Korhonen jatkaa.

Merkitse ajankohdat kalenteriisi ja seuraa kokouksia suorana verkossa

ICT-kokousten superviikolla järjestetään kolme kokousta, joista kahta voit seurata suorana verkossa.

Maanantaina 21.10. Finlandia-talolla järjestetään Semic 2019 Conference ‘Linking Data Spaces For Citizens’. Euroopan komission ja valtiovarainministeriössä yhdessä järjestämässä konferenssissa käsitellään EU-maiden hallintojen yhteentoimivuutta ja ehdotusta yhteiseksi eurooppalaiseksi data-avaruudeksi. Tutustu ohjelmaan ja seuraa konferenssin pääpuheenvuoroja verkossa.

Tiistaina 22.10. Finlandia-talolla järjestetään Digital Government Conference. Konferenssissa käsitellään muun muassa Tallinnan eGovernment-julkilausuman toimeenpanoa ja digitaalisen hallinnon tulevaisuuden näkymiä teknologian murroksessa. Konferenssin avaa kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero. Konferenssissa puhuu myös muun muassa Euroopan komission digiasioista vastaava johtaja Roberto Viola. Tutustu ohjelmaan ja seuraa konferenssin pääpuheenvuoroja verkossa.

Keskiviikkona 23.10. ohjelmassa on vielä EU-maiden tietohallintojohtajien tapaaminen. Valtiovarainministeriön ylijohtaja, ICT-johtaja Anna-Maija Karjalaisen emännöimässä kokouksessa keskustellaan EU-maiden digitaalisen hallinnon tilanteesta ja mahdollisuuksista edistää digitalisaatiota yhdessä. Tilaisuus on suunnattu kutsuvieraille.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Juhani Korhonen, puh. 0295 530 234, juhani.korhonen(at)vm.fi

Julkisen hallinnon ICT