Hyppää sisältöön
Media

IMF arvioi Suomen taloutta

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 19.11.2021 10.04
Tiedote

Kansainvälinen valuuttarahasto julkisti lausuntonsa Suomen taloudesta perjantaina 19. marraskuuta.

Lausunto käsittelee muun muassa

  • talousnäkymiä
  • koronatoimia ja julkista taloutta
  • ilmastotoimia
  • finanssipolitiikkaa
  • rahoitusmarkkinoita.

Ministeri Saarikko korostaa velkasuhteen vakauttamista

Valtiovarainministeri Annika Saarikko sanoo, että tapaaminen IMF:n asiantuntijoiden kanssa oli hyödyllinen ja vahvisti valtiovarainministeriön arvioita kansantalouden ja julkisen talouden haasteista. Hänen mielestään on tärkeätä, että järjestö tutkii ja kantaa syystä huoltakin Suomen kehityksestä. 

”Hallitus on tunnistanut hyvin sen, että vahva kasvu uhkaa jäädä pyrähdykseksi. Suomen tulee päästä kestävään, pitkäjänteiseen, vahvaan kasvuun sekä samalla priorisoida menoja ja noudattaa kehyksiä. Tässä suhteessa IMF:n kannat ovat hyvin ymmärrettäviä ja tarpeellisia, jotta velkasuhde saadaan vakautettua tavoitteiden mukaisesti”, ministeri Saarikko sanoo.

IMF antaa vastaavan lausunnon kaikista jäsenmaistaan osana maaseurantaansa. IMF:n vierailuja jäsenmaissa kutsutaan artikla IV -konsultaatioiksi, sillä ne perustuvat IMF:n sopimusartiklaan IV. Lausunto perustuu IMF:n asiantuntijoiden omiin arvioihin sekä keskusteluihin, joita he ovat käyneet suomalaisten viranomaisten, työmarkkinajärjestöjen, rahoituslaitosten, tutkimuslaitosten ja muiden tahojen kanssa.

IMF:n johtokunta käsittelee Suomen maaraportin sekä erillisselvitykset Suomen työmarkkinoista ja rahoitusmarkkinoista ensi vuoden alkupuolella.

Lisätietoja:

Finanssineuvos Sari Sontag, puh. 02955 30181, sari.sontag(at)gov.fi

Valtiovarainministerin erityisavustaja Petra Schulze Steinen, puh. 040 671 7278, petra.schulze-steinen(at)gov.fi

Annika Saarikko Rahoitusmarkkinat Talousnäkymät Talouspolitiikka