Hyppää sisältöön
Media

Valtionavustustoimintaan liittyvän tietojärjestelmän asiantuntijapalveluiden toimittajaksi on valittu Solita

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 17.8.2020 11.06
Tiedote

Valtiovarainministeriö on tehnyt hankinnan asiantuntijapalveluista, jotka tarvitaan valtionavustustoimintaa tukevan tietojärjestelmän kehitys- ja ylläpitotehtäviin. Asiantuntijapalveluiden toimittajaksi on kilpailutuksen perusteella valittu Solita Oy.

Valtiovarainministeriö kilpailutti asiantuntijapalvelut Hanselin dynaamisella hankintamenettelyllä. Hankinta herätti runsaasti kiinnostusta. Solitan tarjoamat asiantuntijapalvelut ovat hinta-laatusuhteeltaan parhaat, ja niissä on huomioitu tilaajan tarpeet ja vaatimukset erinomaisesti. 
   
Valtiovarainministeriö kehittää valtionavustusten suuntaamista, hakemista, myöntämistä, seurantaa ja arviointia luomalla yhtenäisen digitalisoidun valtionavustusprosessin. Samalla luodaan kansallinen valtionavustustoimintaa tukeva tietojärjestelmä. 

Valtionavustustoimintaa tukeva tietojärjestelmä toteutetaan yhteistyössä Valtiokonttorin kanssa. Tietojärjestelmä toteutetaan yhdessä kehittämällä, avustuspäätösten valmistelijoita ja hakijoita kuunnellen. Tavoitteena on viedä toteutusta eteenpäin siten, että ensimmäiset valtionavustushaut voidaan toteuttaa uudella tietojärjestelmällä syksyllä 2021.  

Solita Oy:n kanssa tehty sopimus on voimassa Valtionavustustoiminnan kehittäminen ja digitalisointi -hankkeen ajan eli vuoden 2023 loppuun saakka.

Lisätietoja:

tietojohtaja Irja Peltonen, irja.peltonen(at)vm.fi, puh. 02955 30138
hankejohtaja Tuula Lybeck, tuula.lybeck(at)vm.fi, puh. 02955 30595