Hyppää sisältöön
Media

Valtiovarainministeri Saarikko vierailulle Ruotsiin

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 16.11.2022 15.32
Tiedote

Valtiovarainministeri Annika Saarikko tapaa keskiviikkona 16. marraskuuta Ruotsin valtiovarainministeri Elisabeth Svantessonin Tukholmassa. Keskusteluihin nousee muun muassa Euroopan talouden tilanne.

”Suomella ja Ruotsissa on vastassaan tismalleen samat haasteet, muun muassa inflaation aiheuttamat paineet niin kotitalouksille kuin yrityksille. Tiivis yhteistyö ja vuoropuhelu ovat siksi erittäin tärkeitä”, valtiovarainministeri Annika Saarikko toteaa.

Ministeri Saarikko vierailee matkan aikana myös Pohjois-Ruotsin talousihmeeksi kutsutulla Norrbottenin läänin alueella ja läänin pääkaupungissa Luulajassa. Norrbottenin lääni Pohjois-Ruotsissa on noussut heikoimpien pärjäävien alueiden joukosta koko maan kasvun ja vihreän siirtymän veturiksi. Vierailuun kuuluu muun muassa Norrbottenin kauppakamarin tapaaminen, tutustuminen SSAB:n pääkonttorille hiilettömän teräksen tuotantoon sekä Norrbottenin ja Luulajan johtoon. 

”Norrbottenin esimerkki osoittaa, että heikommin pärjänneen alueen kehitys on mahdollista kääntää koko maan veturiksi. Odotan innolla keskusteluja alueen edustajien kanssa ja oppeja vietäväksi tuliaisina Suomeen”, Saarikko kertoo. 

Lisätietoja: 
Ministerin erityisavustaja Sanna-Helena Fallenius, puh. 050 405 8698, sanna-helena.fallenius(at)gov.fi

Annika Saarikko Talouspolitiikka