Hoppa till innehåll
Media

Finansminister Saarikko besöker Sverige

finansministeriet
Utgivningsdatum 16.11.2022 15.32
Pressmeddelande

Finansminister Annika Saarikko och Sveriges finansminister Elisabeth Svantesson möts i Stockholm onsdagen den 16 november. Ett samtalstema är den europeiska ekonomin.

”Finland och Sverige står inför exakt samma utmaningar bland annat i fråga om de svårigheter som inflationen utgör för hushåll och företag. Därför är tätt samarbete och växelverkan viktigt”, säger finansminister Annika Saarikko.

Minister Saarikko besöker också Norrbottens län, som kallats det ekonomiska undret i norra Sverige, och länets huvudstad Luleå. Från att ha varit en av de svagaste regionerna i Sverige har Norrbottens län blivit en motor för tillväxten och den gröna omställningen i hela landet. Saarikko besöker bland annat Norrbottens handelskammare och träffar ledande personer i Norrbotten och Luleå. Hon besöker också SSAB:s huvudkontor och bekantar sig med produktionen av fossilfritt stål. 

”Norrbotten är ett exempel på att det går att vända utvecklingen i en svag region så att den blir en motor för hela landet. Jag ser fram emot att få samtala med representanterna för regionen och hoppas få med mig nya idéer till Finland”, säger Saarikko. 

Mer information: 
Sanna-Helena Fallenius, ministerns specialmedarbetare, tfn 050 405 8698, sanna-helena.fallenius(at)gov.fi

Annika Saarikko Finanspolitiken