Hyppää sisältöön
Media

Valtiovarainministeriö asetti alueellistamisen koordinaatioryhmän

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 13.9.2019 16.00
Tiedote

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero on 12.9. asettanut alueellistamisen koordinaatioryhmän valtion yksikköjen ja toimintojen sijoittamisasioiden valmistelua varten. Koordinaatioryhmän toimikausi on hallituskauden mittainen.

Alueellistamisen koordinaatioryhmän tehtävänä on:

  • pitää luetteloa ministeriöiden tekemistä ilmoituksista asetuksen mukaisten asioiden vireilletulosta,
  • päättää sijoittamisselvityksen ja supistamis- tai lakkauttamissuunnitelman tekemättä jättämistä koskevan esityksen hyväksymisestä,
  • antaa lausunto sijoittamisselvitykseen valittavista sijoituspaikkavaihtoehdoista,
  • antaa lausunto sijoittamisselvityksistä ja lakkauttamis- tai supistamissuunnitelmista,
  • tehdä aloitteita valtion yksikköjen ja toimintojen uudelleen sijoittamista koskevan strategian kehittämiseksi ja toteuttamiseksi, sekä
  • pyytää määräajoin maakuntien liitoilta esitykset valtion yksikköjen ja toimintojen sijoittamisesta maakunnan alueelle.

Koordinaatioryhmän puheenjohtajaksi on nimetty kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron valtiosihteeri Valtteri Aaltonen. Koordinaatioryhmän jäsenistöön on nimetty virkamiesedustajien lisäksi yksi edustaja kustakin hallituspuolueesta.

Alueellistamisen uudistamissuunta perustuu hallitusohjelmaan

Pääministeri Antti Rinteen hallitusohjelman mukaan alueellistamislainsäädäntö on uudistettava vuoden 2019 loppuun mennessä laadittavan strategian puitteissa. Valtion työtehtäviä tulee organisoida monipaikkaisuutta ja älyteknologian mahdollistamaa paikkariippumattomuutta hyödyntäen. Valtiovarainministeriö käynnistää strategiatyön syksyn aikana ja kutsuu siihen mukaan keskeiset sidosryhmät.

Tutustu myös: vm.fi/alueellistaminen

Lisätietoja:

Valtiosihteeri Valtteri Aaltonen, puh. 0295 160 996, valtteri.aaltonen(at)vm.fi

Hallintopolitiikka Kunta-asiat Sirpa Paatero Valtio työnantajana