Hyppää sisältöön
Media

Valtiovarainministeriö kerää hyviä esimerkkejä yrityksille ja yhteisöille tarkoitetuista digitaalisista palveluista

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 20.9.2022 15.05
Uutinen

Kerättävien hyvien esimerkkien avulla on tarkoitus kannustaa kunta- ja valtionhallinnon toimijoita kehittämään digitaalisia palveluja yrityksille ja yhteisöille. Esimerkkien avulla jaetaan oppeja ja onnistumisia digipalveluiden kehittämisestä.

Valtiovarainministeriön verkkosivuilla on julkaistu lomake, jonka täyttämällä kunnat ja valtion virastot voivat kertoa omasta digitaalisesta palvelustaan. Lomake on auki marraskuun 2022 loppuun asti.

Hyvien esimerkkien keräämiselle on tarvetta, koska on havaittu, että yrityksille ja yhteisöille tarjottavia laadukkaita digitaalisia palveluita tulisi olla enemmän tarjolla. Palveluiden tuottajilla on samanlaisia haasteita palveluiden kehittämisessä. Hyviä digitaalisen palvelun toteutuksia löytyy, mutta näistä muut palveluntuottajat eivät ole välttämättä tietoisia. Moni hyvä ratkaisu olisi hyödynnettävissä myös toisaalla joko sellaisenaan tai muokattuna.

Esimerkkejä hyödynnetään palveluiden kehittämisessä ja digikompassityössä

Kerätyistä hyvistä esimerkeistä tehdään loppuvuodesta julkaistava yhteenveto, jota voidaan hyödyntää digipalveluiden kehittämisessä. Lisäksi yhteenveto sisältää ehdotuksen siitä, miten esimerkkejä kerätään ja hyödynnetään jatkossa. Tietoja hyödynnetään myös osana digikompassin toimeenpanoa. Digikompassin tavoitteena on luoda digitalisaatiolle ja datataloudelle yhteinen kansallinen visio ja tavoitteet vuoteen 2030. 

Hyviä esimerkkejä kerättiin aiemmin keväällä 2022, mutta nyt niiden keräämistä varten suunniteltu lomake otetaan ensimmäistä kertaa käyttöön.

Hyviä esimerkkejä kerätään osana valtiovarainministeriön Digitalisaation edistämisen ohjelmaa. Digitalisaation edistämisen ohjelman tavoitteena on tukea ja kannustaa viranomaisia tuomaan palvelunsa digitaalisina kansalaisten ja yritysten saataville.

Lisätietoja:
Asiantuntija Tanna Rantanen, puh. 0295 530 039, tanna.rantanen(at)gov.fi