Hyppää sisältöön
Media

Valtiovarainministeriön asetukset kunnan ja hyvinvointialueen tilikauden 2023 talousraportoinnista on annettu

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 27.6.2022 11.45
Tiedote

Valtiovarainministeriö on antanut asetukset kunnan ja hyvinvointialueen taloustietojen toimittamiseen sovellettavasta tietosisällöstä ja teknisistä kuvauksista tilikaudelle 2023. Asetukset koskevat niitä taloustietoja, jotka kuntien ja hyvinvointialueiden on toimitettava Valtiokonttorille tilikaudelta 2023.

Kunnan ja kuntayhtymän sekä hyvinvointialueen ja hyvinvointiyhtymän on toimitettava erikseen säädetyt taloustietonsa Valtiokonttorin ylläpitämään Kuntien ja hyvinvointialueiden taloustietojärjestelmään (nykyinen Kuntatalouden tietopalvelu) yhdenmukaisessa ja vertailtavassa muodossa. Raportoidut tiedot ovat avoimesti kaikkien käytettävissä Tutkihallintoa.fi-palvelussa.

Raportoinnin tietosisältö ja tekniset kuvaukset on määritelty kuntien ja hyvinvointialueiden raportoimien tietojen tietosisältöjen ylläpidon yhteistyöryhmässä.

Kuntalain sekä hyvinvointialueesta annetun lain nojalla annetaan vuosittain valtiovarainministeriön asetus, jossa ovat tarkemmat säännökset seuraavan tilikauden tietojen toimittamiseen sovellettavista teknisistä kuvauksista ja tietosisällöstä.

Lisätietoa:

Neuvotteleva virkamies Hanna Talka, puh. 02955 30143, hanna-mari.talka(at)gov.fi (paikalla 18.7. alkaen)
Finanssiasiantuntija Linnea Mäkinen, puh. 02955 30337, linnea.makinen(at)gov.fi (paikalla 25.7. alkaen)