Hyppää sisältöön
Media

Digi arkeen -neuvottelukunta jatkaa työtään yhdenvertaisen Suomen eteen

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 1.3.2019 16.26
Uutinen

Valtiovarainministeriö on jatkanut Digi arkeen -neuvottelukunnan toimikautta vuoden 2019 loppuun asti. Neuvottelukunnan työ on koettu hyödylliseksi ja merkitykselliseksi kaikkien osapuolien toimesta ja vuoropuhelua toimijoiden välillä on syytä jatkaa.

Työn jatkuvuuden kannalta nähdään tarkoituksenmukaiseksi pidentää toimikautta eduskuntavaalien yli, vuoden 2019 loppuun saakka. Digi arkeen -neuvottelukunta on yhteistyö- ja vuoropuhelukanava kansalaisjärjestöjen, tutkijoiden ja julkisten palveluiden digitalisoinnista vastaavan valtiovarainministeriön välillä. Neuvottelukunta aloitti toimintansa 8.3.2017.

Osallistu tilaisuuteen 29.3. kuulemaan kehitysehdotuksia

Neuvottelukunta on koonnut tähänastisen toimintansa sisällöt ja ehdotukset toimintakertomukseen, jota esitellään perjantaina 29.3. ”Digitaalinen Suomi – yhdenvertainen kaikille” -tilaisuudessa.

Tilaisuudessa keskustellaan mm. seuraavista kysymyksistä: Miten yhdenvertaisuus taataan digitaalisessa Suomessa? Kognitiivinen saavutettavuus jää lakipykälien ulkopuolelle – miten se huomioidaan digipalveluissa? Miten tutkimus digitalisoinnin vaikutuksista tai digituen tuottaminen varmistetaan? Digitalisaatio kotouttamisen tukena vai esteenä?

Tule kuulemaan mitä havaintoja ja ehdotuksia neuvottelukunta on tehnyt – ja tule kertomaan mitä mieltä sinä olet.

Lisätietoa tilaisuuden tapahtumasivulla vm.fissä

Digi arkeen -neuvottelukunnan toimikauden muutospäätös

Lisätietoa

Digi arkeen –neuvottelukunnan verkkosivu vm.fissä

Digi arkeen –neuvottelukunnan hankesivu vm.fissä

Neuvotteleva virkamies Johanna Nurmi, puh. 02955 30171, johanna.nurmi(at)vm.fi

Anu Vehviläinen Digitalisoituminen Hallintopolitiikka Julkisen hallinnon ICT Kärkihankkeet