Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Marjo Bruun utnämnd till generaldirektör för Statistikcentralen

Finansministeriet
19.6.2019 14.59 | Publicerad på svenska 20.6.2019 kl. 9.49
Pressmeddelande
Marjo Bruun.

Statsrådet har utnämnt agronomen Marjo Bruun till generaldirektör för Statistikcentralen. Hon arbetar för närvarande som generaldirektör för Statistikcentralen.

”Diskussionerna kring falsk information och förhoppningarna om utnyttjande av artificiell intelligens kastar ljus på betydelsen av statistik och fakta i samhället. De som arbetar vid Statistikcentralen har som uppgift att sammanställa data från olika källor och producera tillförlitlig information som kunderna har nytta av och som kan användas som underlag för den samhälleliga debatten och beslutsfattandet. Det känns fint att få fortsätta detta mångsidiga arbete tillsammans med kunniga kolleger i nationella och internationella nätverk just under denna tid”, säger Bruun.

Bruun har varit generaldirektör för Statistikcentralen sedan 2012. Hon är också ordförande för Europeiska statistikkonferensen (CES), ett organ underställt FN:s ekonomiska kommission för Europa, och dess styrelse. Tidigare har hon arbetat i ledningsuppgifter vid bland andra Jord- och skogsbruksministeriets informationstjänstcentral (Tike), Commit Oy och Tieturi Oy.

Statsrådet beslutade om utnämningen onsdagen den 19 juni. Bruun utnämndes till tjänsten som generaldirektör för en period på fem år som börjar den 1 juli.

Ytterligare information:

Päivi Nerg, understatssekreterare, tfn 0295 530 063, paivi.nerg(at)vm.fi