Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Minister Orpo kallar social- och hälsovårdsaktörerna till en diskussion om social- och hälsovårdsreformens inverkan på skatteintäkterna

Finansministeriet
21.2.2017 10.20
Nyhet

Syftet med diskussionen är att hitta lösningar för hur producenterna av offentligt finansierade social- och hälsotjänster ska iaktta samhällsansvar vid skattebetalningen.

Finansminister Petteri Orpo poängterar det positiva med att konkurrensen och serviceproduktionens mångfald ökar inom social- och hälsovårdsbranschen. Målet är att förbättra kvaliteten hos och tillgången till service samt att förbättra effektiviteten.

”Vi kan emellertid inte förbise det faktum att vinster som insamlats med hjälp av offentligt finansierade tjänster är föremål för större intresse ur samhällsansvarsperspektiv. Ansvarsfullt företagsmedborgarskap är viktigt både med tanke på välfärdssamhällets skatteutfall och på berättigandet av systemet, ” säger minister Orpo.

Diskussionsmötet hålls fredagen den 10 mars vid finansministeriet. Till mötet har inbjudits bland annat Hyvinvointialan liitto, Läkarförbundet, Tehy, Företagarna i Finland, Social- och hälsovårdsministeriet, Skatteförvaltningen, Finlands näringsliv, Kommunarbetsgivarna, SOSTE, Konsumentförbundet, Patientförbundet, Läkarföretagen rf, Konkurrens- och konsumentverket samt företag inom social- och hälsovårdsbranschen.

Ytterligare information:

Ville Valkonen, specialmedarbetare, tfn 044 567 2 201, ville.valkonen(at)vm.fi

Beskattning Petteri Orpo aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto reformit sote-uudistus