Hyppää sisältöön
Media

Kommun- och ägarstyrningsminister Sirpa Paatero har utsett sina specialmedarbetare

finansministeriet
Utgivningsdatum 14.8.2019 14.49
Pressmeddelande
Lauri Finér, Minna Salminen och Paavali Kukkonen.

Kommun- och ägarstyrningsminister Sirpa Paatero har utsett ekonomie magister Lauri Finér, 37, pedagogie magister Minna Salminen, 38, och Paavali Kukkonen, 37, till sina specialmedarbetare.

Lauri Finér ska som minister Paateros specialmedarbetare svara speciellt för uppföljningen av ärenden som gäller budgeten, beskattningen och finansmarknaden. De två senaste åren har han arbetat som skattepolitisk sakkunnig för Socialdemokratiska riksdagsgruppen. Tidigare har han arbetat som sakkunnig i frågor som gäller internationell beskattning vid Skatteförvaltningen samt som forskare vid Finnwatch och juridiska fakulteten vid Helsingfors universitet, där han skriver en doktorsavhandling om internationell beskattning.

Minna Salminen ska i sitt uppdrag som kommun- och ägarstyrningsministerns specialmedarbetare svara speciellt för frågor som gäller kommuner och regionförvaltningen. Salminen har tidigare arbetat i många olika uppgifter inom fackföreningsrörelsen. Före utnämningen till specialmedarbetare arbetade hon som förhandlare vid Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL.

Paavali Kukkonen är minister Paateros specialmedarbetare vid statsrådets kansli och finansministeriet. Hans ansvarsområde vid statsrådets kansli är statens ägarstyrning och vid finansministeriet ärenden som hör till informations- och kommunikationstekniska avdelningen inom den offentliga förvaltningen. Därtill svarar han för ministerns pressrelationer. De tre senaste åren har Kukkonen arbetat som sakkunnig vid Sitra. Tidigare har han arbetat bland annat som specialmedarbetare för ministern med ansvar för ägarstyrningen och finansministern, som sakkunnig i frågor som gäller samhällsrelationer vid Fackförbundet Pro och som journalist.

Ytterligare information:

Paavali Kukkonen, minister Paateros specialmedarbetare, tfn 050 566 3455, paavali.kukkonen(at)vnk.fi