Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Työasuntovähennystä ehdotetaan korotettavaksi sekä vapaaehtoistyöntekijöiden matkakustannusten korvausten verovapautta laajennettavaksi

Valtiovarainministeriö
25.6.2018 15.29
Uutinen

Valtiovarainministeriö on lähettänyt tänään 25.6.2018 lausunnolle vuoden 2019 talousarvioesitykseen liittyviä veroehdotuksia.

Työasuntovähennyksen määrän korottaminen

Kevään 2018 budjettiriihessä hallitus päätti uudistaa työasuntovähennystä niin, että se tukee paremmin työn perässä muuttamista. Työasuntovähennyksen enimmäismäärää ehdotetaan korotettavaksi 250 eurosta 450 euroon. Tämä myönnettäisiin jokaista sellaista täyttä kalenterikuukautta kohti, jona verovelvollisella on ollut käytössään vakituinen asunto ja työasunto.

Kuukausikohtaisen enimmäismäärän korottaminen 200 eurolla lisäisi keskituloisen palkansaajan käytettävissä olevia tuloja noin 1 150 eurolla vuodessa, jos hän saa täyden työasuntovähennyksen koko vuodelta.

Vapaaehtoistyöntekijöiden verovapaiden matkakustannusten korvausten soveltamisalaa laajennettaisiin ja kilometrikorvausten enimmäismäärää korotettaisiin

Yleishyödyllisen yhteisön toimeksiannosta tehdystä matkasta on voitu maksaa vapaaehtoistyöntekijöille verovapaita matkakustakustannusten korvauksia vuoden 2001 alusta. Vapaaehtoistyöntekijöiden matkakustannusten korvausten verovapautta ehdotetaan laajennettavaksi koskemaan myös julkisyhteisöltä eli mm. valtiolta, kunnalta ja seurakunnalta saatuja matkakustannusten korvauksia.

Edellytykset korvausten verovapaudelle olisivat vastaavat kuin yleishyödyllisten yhteisöjen kohdalla. Soveltamisalan laajentaminen yhdenmukaistaisi julkisyhteisöjen ja yleishyödyllisten yhteisöjen hyväksi toimivien vapaaehtoistyöntekijöiden matkakustannusten korvausten verotuskohtelun.

Lisäksi vapaaehtoistyöntekijöille maksettavien verovapaiden kilometrikorvausten enimmäismäärää korotettaisiin nykyisestä 2 000 eurosta 3 000 euroon kalenterivuodessa. Ylärajaa ei ole korotettu säännöksen voimaantulovuodesta 2001.

Lausuntoaika päättyy 17.8.2018.

Lisätietoa hankesivuilla

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Timo Annala p. 02955 30318, timo.annala(at)vm.fi