Hyppää sisältöön
Media

Hyvinvointialueiden tilinpäätöstiedot määriteltiin

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 15.7.2021 14.11
Tiedote

Valtioneuvosto on antanut torstaina 15.7.2021 asetuksen hyvinvointialueen tilinpäätöksessä esitettävistä tiedoista. Asetuksella säädetään hyvinvointialueen tilinpäätöslaskelmien kaavoista ja tilinpäätöksen liitetiedoista. Lisäksi asetuksessa määritellään pääpiirteittäin tilikauden aikana laadittavien puolivuosi- ja neljännesvuosikatsausten sisältö.

Hyvinvointialueen tilinpäätöksessä esitettävät tiedot vastaavat pitkälti kuntien tilinpäätöstietoja. Tilinpäätöslaskelmien ja liitetietojen sisällössä on kuitenkin otettu huomioon hyvinvointialueiden toiminnan luonne ja rahoitusmalli. 

Tarkemmat ohjeet laskelmien erien, toimintakertomuksen, tilinpäätöksen liitetietojen ja tilikauden aikaisen raportoinnin sisällöstä sekä yleisten tilinpäätösperiaatteiden soveltamisesta antaa kirjanpitolautakunnan hyvinvointialue- ja kuntajaosto.

Asetus tulee voimaan 1.8.2021, ja sitä sovelletaan ensimmäisen kerran vuotta 2021 koskeviin taloustietoihin. Hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin noudattaa asetusta siltä osin kuin sille syntyy raportoitavia tietoja.

Lisätietoja:
Neuvotteleva virkamies Pasi Leppänen, puh. 02955 30564, pasi.leppanen(at)vm.fi

Valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston sote-vastuuhenkilöt tavoittaa kesällä sähköpostitse osoitteesta vm.sote(at)vm.fi.