Hyppää sisältöön
Media

Jani Pitkäniemi kunta- ja aluehallinto-osaston johtoon

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 27.4.2017 14.07
Tiedote

Valtioneuvosto on tänään 27. huhtikuuta nimittänyt kauppatieteiden maisteri Jani Pitkäniemen viiden vuoden määräajaksi valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston osastopäälliköksi 1.6.2017 lukien.

Kunta- ja aluehallinto-osaston toimialaan kuuluvat muun muassa kunnallishallinnon ja -talouden, valtion ja kuntien yhteistyön, kuntajaotuksen, aluehallinnon ja valtion paikallishallinnon asioiden valmistelu valtiovarainministeriössä.

Osastopäällikkö vastaa kunta- ja aluehallinto-osaston johtamisesta. Osastopäällikön tehtävissä painottuvat maakuntauudistuksen edellytysten varmistaminen sekä maakuntien ja kuntien taloutta ja hallintoa koskevien asioiden valmistelun johtaminen. Maakuntauudistus lisää merkittävästi kunta- ja aluehallinto-osaston valmisteluvastuita maakuntien talouden ja hallinnon sekä valtion ja maakuntien yhteistyöasioiden osalta.

Jani Pitkäniemi on työskennellyt vuodesta 2014 lähtien kunta- ja aluehallinto-osaston kuntatalousyksikön päällikkönä ja finanssineuvoksena. Sitä ennen hän on työskennellyt mm. talous- ja rahoitusasioiden erityisasiantuntijana Suomen EU-edustustossa Brysselissä sekä valtiovarainministeriön kansantalousosastolla vastuualueinaan julkinen talous ja kuntatalous.

”Edessä on muutoksen ja muutosjohtamisen täyteinen viisi vuotta. Osaston tekemisen painopiste tulee olla tasapainoisesti sekä maakuntien perustamisessa ja ohjauksessa että tulevaisuuden kunnan roolien tukemisessa. Tasapaino on tärkeä myös hallinnon ja talouden näkökulmien osalta. Julkisen talouden tiukat resurssiraamit luovat priorisointihaasteita mutta pakottavat samalla positiivisella tavalla uusiutumaan. Virkakoneiston on pysyttävä näiden vaateiden edessä osaavana, yhteistyöhakuisena ja muuntautumiskykyisenä”, toteaa finanssineuvos Jani Pitkäniemi.

Osastopäällikön virkaa haki määräaikaan mennessä 26 henkilöä.

Lisätietoja

Hallinto- ja kehitysjohtaja Helena Tarkka, puh. 0295 530 141, helena.tarkka(at)vm.fi

Kunta-asiat Ministeriö aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto