Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Kansantalousosaston osastopäällikkönä jatkaa Mikko Spolander

Valtiovarainministeriö 16.1.2020 13.31
Tiedote
Mikko Spolander.

Valtioneuvosto on nimittänyt kauppatieteiden lisensiaatti Mikko Spolanderin ministeriön kansantalousosaston osastopäällikön virkaan. Spolander on toiminut samassa tehtävässä vuodesta 2016.

”Olen iloinen, että voin jatkaa työtäni huipputiimissä kansantalousosastolla. Osastopäällikön tehtävä on näköalapaikka talouteen ja talouspolitiikkaan. Ja talouspolitiikan asialistalla on isoja asioita: Miten tukea työllisyyttä, tuottavuutta ja hyvinvoinnin kasvua ikääntyvässä taloudessa? Miten vakauttaa julkisen talouden rahoitus kestävälle pohjalle? Miten tukea innovaatioita ja niiden leviämistä taloudessa? Miten hakea ratkaisuja ilmastonmuutoksen vaikutuksiin? Kaikissa näissä kysymyksissä tarvitaan kokonaistaloudellista näkökulmaa, analyysia ja ennusteita talouden ajureista, niiden välisistä suhteista ja kehityksestä tulevaisuudessa. Julkaisemme seuraavan ennusteen huhtikuussa ja samoihin aikoihin valmistuu myös julkisen talouden kestävyyteen pureutuva erillisraportti”, kertoo Spolander.

Spolander on toiminut kansantalousosaston osastopäällikkönä vuodesta 2016 alkaen. Tätä ennen Spolander työskenteli kansantalousosastolla vakausyksikön päällikkönä sekä finanssineuvoksena. Spolander on työskennellyt myös ekonomistina Suomen Pankissa ja Euroopan keskuspankissa.

Kansantalousosasto on asiantuntijaorganisaatio, jonka keskeinen tehtävä on hallituksen talouspolitiikan valmistelu. Osasto seuraa, analysoi ja ennustaa talouden kehitystä ja julkaisee säännöllisesti kehitystä kuvaavia katsauksia. Kansantalousosaston tehtäviin kuuluvat talouspoliittisten toimenpiteiden vaikutusten kokonaistaloudellinen arviointi ja kansantalouden näkökulman esiintuominen päätöksentekoa varten. Osasto osallistuu myös EU:n talouspolitiikan valmisteluun. Lisäksi osasto koordinoi valtion luottokelpoisuusluokitukseen liittyviä asioita yhdessä Valtiokonttorin kanssa.

Spolander nimitettiin virkaan toukokuun alusta alkaen viiden vuoden määräajaksi.

Tiedote: Kansantalousosaston osastopäällikön virkaa haki 4 henkilöä (4.10.2019)

Lisätietoja:

Valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki, puh. 02955 30292, martti.hetemaki(at)vm.fi
Ylijohtaja Mikko Spolander, puh. 02955 30006, mikko.spolander(at)vm.fi