Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Valtion työmarkkinalaitos kannustaa valtionhallinnon työpaikkoja kokeilemaan etätyötä

Valtiovarainministeriö 8.10.2015 9.36
Uutinen

Etätyö sopii myös valtion työpaikoille. Valtion työmarkkinalaitos kannustaa virastoja ja niiden henkilöstöä osallistumaan kansalliseen etätyökampanjapäivään tekemällä etätyötä, harjoittelemalla videokokouksia ja muita yhteydenpitotapoja sekä keskustelemalla etätyön tekemistä edistävistä asioista.

Tänä vuonna kansallisen etätyöpäivän teemana on Fiksumpi työ. Yrityksistä on jo kerätty kokemuksia ja näkemyksiä työn uudistamisesta. Valtionhallinnossa on parhaillaan käynnissä henkilöstölle suunnattu #sinunideasi-haaste, jossa yhteisellä verkkoalustalla kerätään ja kommentoidaan ideoita siitä, miten voimme parantaa, kehittää ja luoda uusia toimintatapoja valtionhallintoon.

Valtiovarainministeriö, Senaatti-kiinteistöt, Valtiokonttori ja Valtori sitoutuvat omalta osaltaan poistamaan fiksun työn tekemisen esteitä. Valtionhallintoon tarvitaan avoimia ympäristöjä ja teknologisia ratkaisuja, jotka tukevat uudella tavalla tekemistä.

Johtajuus on uusien mahdollisuuksien luomista ja muutoksen käynnistämistä. Onnistunut digitalisaatio edellyttää joustavaa ja avointa suhtautumista muutokseen sekä panostusta ihmisiin, osaamiseen ja toimintakulttuuriin. Digitalisaatiossa ei olekaan ensi sijassa kyse tekniikasta, vaan ennen kaikkea uudella tavalla ajattelusta ja tekemisestä. Toimintastrategiat ja –mallit tulee muotoilla uudelleen.

Fiksumman työn manifesti

Anu Vehviläinen Valtio työnantajana Valtiovarainministeriö