Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin esikunta valittu

Valtiovarainministeriö
13.12.2019 14.46
Tiedote

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin valtiosihteerit ja erityisavustajat on valittu.

Valtioneuvosto nimitti valtiovarainministeri Katri Kulmunin valtiosihteereiksi valtiotieteiden lisensiaatti Maria Kaisa Aulan ja oikeustieteen kandidaatti Jari Partasen. Aulan vastuulla ovat erityisesti sote-uudistuksen ja hallituksen työllisyystyöryhmän toimien edistäminen. Partasen vastuulla ovat kunta- ja hallintoasioiden seuranta ja ministeri Kulmunin sijaistaminen EU- ja kansainvälisissä tehtävissä. Partanen toimii myös keskustan ministeriryhmän valtiosihteerinä.

Oikeustieteen kandidaatti Jukka Ihanus jatkaa valtiovarainministerin erityisavustajana ja keskustan ministeriryhmän sihteerinä.

Kauppatieteiden tohtori Markus Lahtinen ja kauppatieteiden maisteri, oikeusnotaari Ann-Mari Kemell jatkavat valtiovarainministerin erityisavustajina. Lahtinen vastaa talouspolitiikasta ja Kemell veropolitiikasta.

Uusiksi erityisavustajikseen ministeri Kulmuni on kutsunut hallintotieteiden maisteri Kari Jääskeläisen ja teologian maisteri Markus Ylimaan. Jääskeläinen ja Ylimaa avustavat ministeri Kulmunia kotimaan asioissa. Jääskeläisen vastuulla ovat myös valtiovarainministeri Kulmunin viestintä ja mediasuhteet. Jääskeläinen on työskennellyt aiemmin keskustan eduskuntaryhmässä poliittisena sihteerinä sekä liikenneministerin, pääministerin ja elinkeinoministerin erityisavustajana. Ylimaa on toiminut aiemmin kansanedustajan avustajana sekä tiede- ja kulttuuriministerin erityisavustajana.

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin esikunta.

Kuvassa vasemmalta oikealle: valtiosihteeri Aula, valtiosihteeri Partanen, erityisavustajat Ihanus, Lahtinen, Kemell, Jääskeläinen ja Ylimaa.

Lisätietoja:

Erityisavustaja Jukka Ihanus, puh. 050 463 9929
Erityisavustaja Kari Jääskeläinen, puh. 0440 581 030
Erityisavustaja Markus Ylimaa, puh. 050 374 8192