Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Uusi valtion lupa- ja valvontavirasto tutuksi maakuntakierroksella

Valtiovarainministeriö
24.4.2017 13.02
Uutinen

Valtiovarainministeriö järjestää yhteistyössä muiden ministeriöiden kanssa seitsemän alueellista tilaisuutta, joissa keskustellaan maakuntauudistuksen tuomista muutoksista sekä odotuksista Valtion lupa- ja valvontavirastolle.

Maakuntauudistuksen II vaiheen hallituksen esitys lähtee lausunnoille 24. huhtikuuta. Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi eräistä maakunnille kunnilta, kuntayhtymiltä ja valtiolta siirrettävistä tehtävistä. Lisäksi esityksessä ehdotetaan uudistettavaksi valtionhallintoa perustamalla tehtäviltään monialainen ja toimivallaltaan valtakunnallinen Valtion lupa- ja valvontavirasto. Uudelle virastolle koottaisiin pääosa lakkautettavaksi ehdotettavien aluehallintovirastojen ja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston tehtävistä sekä osa lakkautettavaksi ehdotettavien elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten tehtävistä.

Aluetilaisuudet ovat:

  • 24.4. Oulu
  • 3.5. Vaasa
  • 4.5. Kuopio
  • 9.5. Rovaniemi
  • 12.5. Tampere
  • 22.5. Helsinki
  • 24.5. Turku

Vaasan tilaisuus on valtakunnallinen ruotsinkielinen tilaisuus, joka tulkataan suomeksi. Tampereen tilaisuus lähetetään suorana nettilähetyksenä 12.5. klo 9.30 alkaen ja siitä tulee videotallenne alueuudistus.fi-sivustolle.

Aamupäivällä sidosryhmille tietoa, iltapäivä varataan henkilöstölle

Tilaisuuksien ohjelma koostuu aamupäivän osuudesta, joka on tarkoitettu sidosryhmille ja iltapäivällä uutta virastoa suunnitellaan yhdessä tulevan henkilöstön kanssa. Toiveena on saada tilaisuuksista laaja palaute evästykseksi viraston jatkovalmisteluun.

Aluetilaisuuksien ohjelma

Lisätietoja:

Hallitusneuvos Tarja Hyvönen, puh. 02955 30147, tarja.hyvonen(at)vm.fi

Hallintopolitiikka Kunta-asiat aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto reformit