Kuntien tilannekuva -raportin julkistamistilaisuus

Torstai 13.2.2020 klo 9.00 –  10.00

valtiovarainministeriö

Kunnat eriytyvät ja erilaistuvat entisestään. Väestön ikääntyminen, syntyvyyden lasku ja muuttoliike muuttavat kuntien toimintaympäristöä. Miten pärjäävät erikokoiset ja -tyyppiset kunnat ja miltä näyttävät kuntatalouden haasteet? Miten tulevaisuudessa turvataan palvelujen järjestäminen kaikkialla Suomessa ja riittääkö elinvoimaa kaikkialle Suomeen?

Valtiovarainministeriön johdolla valmistellussa Kuntien tilannekuva -raportissa käsitellään kuntien väestökehitystä, taloutta, tehtäviä, henkilöstöä ja demokratiaa. Raportissa luodaan kattava yleiskuva kuntien tilanteesta ja kehitysnäkymistä. Raportti on tarkoitettu niin päätöksentekijöiden kuin kansalaisten käyttöön. 

Jatkotyössä valmistellaan tietojen kokoamista verkkosivuille portaaliin, jonka tietosisältöä kehitetään edelleen.


Raportti julkistetaan torstaina 13.2. klo 9.00-10.00 Säätytalossa Helsingissä. Tilaisuus on kutsuvieraille, mutta sitä voi seurata verkkolähetyksenä osoitteessa http://videonet.fi/vm/20200213/


Ohjelma 
Ylijohtaja Jani Pitkäniemi esittelee raportin päätuloksia ja luovuttaa raportin kuntaministeri Sirpa Paaterolle.

Kommenttipuheenvuorot pitämään ovat lupautuneet Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen ja Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Esitykset

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, media, valtionhallinto