Hyppää sisältöön
Media

EU:n valtiovarainministerit keskustelevat Suomen elpymissuunnitelmasta

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 25.10.2021 8.31
Tiedote
Suomen kestävän kasvun ohjelma.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko edustaa Suomea, kun EU-maiden valtiovarainministerit kokoontuvat videoneuvotteluun torstaina 28. lokakuuta.

Kaikkien EU-maiden pitää esittää kansallinen elpymis- ja palautumissuunnitelma, jotta ne voivat saada EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen rahoitusta. Suomi toimitti elpymis- ja palautumissuunnitelmansa EU:lle 27. toukokuuta. Suunnitelma on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

Euroopan komissio julkisti myönteisen arvion Suomen suunnitelmasta 4. lokakuuta. Samalla komissio antoi ehdotuksen EU:n neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi. Päätösehdotus sisältää muun muassa välitavoitteet ja tavoitteet, joiden avulla seurataan Suomen suunnitelman toimeenpanoa.

Neuvosto hyväksyy suunnitelmat kokouksen jälkeen

EU-maiden valtiovarainministerit keskustelevat videoneuvottelussaan Suomen, Viron ja Romanian elpymis- ja palautumissuunnitelmista. EU:n neuvosto hyväksyy suunnitelmat ja täytäntöönpanopäätökset muutaman päivän kuluessa kirjallisella menettelyllä.

Suomi voi hyväksyä Viron ja Romanian suunnitelmat.

Kun neuvosto on hyväksynyt Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman, Suomi saa käyttöönsä 13 prosenttia suunnitelman EU-rahoituksesta eli 271 miljoonaa euroa nykyhinnoin. Eduskunta on hyväksynyt kolmannen lisätalousarvion, joka linjaa rahoituksen käyttöä tänä vuonna. Ensi vuoden EU-rahoitus sisältyy hallituksen talousarvioesitykseen.

Lisätietoja:

EU-sihteeristön päällikkö Marketta Henriksson, puh. 02955 30441, marketta.henriksson(at)gov.fi
Valtiovarainministerin erityisavustaja Petra Schulze Steinen, puh. 040 671 7278, petra.schulze-steinen(at)gov.fi

EU-lippu ja teksti Euroopan unionin rahoittama – Next Generation EU.

Annika Saarikko Talouspolitiikka