Hyppää sisältöön
Media

Pauli Kariniemi rahoitusmarkkinaosaston osastopäälliköksi

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 20.12.2022 15.11
Tiedote
Pauli Kariniemi.

Valtioneuvosto on nimittänyt kauppatieteen lisensiaatti Pauli Kariniemen rahoitusmarkkinaosaston osastopäälliköksi. Kariniemi on toiminut samassa tehtävässä vuodesta 2020 lähtien.

”Kiitän luottamuksesta valinnassa tähän tehtävään. Meillä rahoitusmarkkinaosastolla työskentelee huippuasiantuntijoita, joiden kanssa on hienoa työskennellä. Haasteita varmasti riittää jatkossakin, joten voinen luvata, että ainakaan tylsää ei tule olemaan”, Kariniemi kertoo.

Ennen osastopäällikön tehtävää Kariniemi on työskennellyt useissa eri tehtävissä ministeriön rahoitusmarkkinaosastolla, kuten pankki ja rahoitus -yksikön päällikkönä sekä neuvottelevana virkamiehenä. Tätä ennen Kariniemi on työskennellyt muun muassa Maailmanpankissa.

Valtioneuvosto nimitti Kariniemen osastopäällikön virkaan vuosiksi 2023–2027. Aiemmin virkaan oli valittu Leena Mörttinen, mutta valtioneuvosto nimitti hänet 15. joulukuuta kansainvälisten ja rahoitusmarkkina-asioiden alivaltiosihteeriksi.

Valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosasto luo rahoitusmarkkinoiden pelisääntöjä sekä vahvistaa puitteita, joissa markkinat voivat toimia. Tavoitteena on, että kansalaiset voivat kaikissa oloissa luottaa rahoitusmarkkinoiden vakaaseen, tehokkaaseen ja tasapuoliseen toimintaan.

Lisätietoja:
Valtiosihteeri kansliapäällikkönä Juha Majanen, puh. 02955 30247, juha.majanen(at)gov.fi

Ministeriö Rahoitusmarkkinat