Hoppa till innehåll
Media

Pauli Kariniemi blir avdelningschef för finansmarknadsavdelningen

finansministeriet
Utgivningsdatum 20.12.2022 15.11
Pressmeddelande
Pauli Kariniemi.

Statsrådet har utnämnt ekonomie licentiat Pauli Kariniemi till avdelningschef för finansmarknadsavdelningen. Kariniemi har innehaft samma tjänst sedan 2020.

"Jag tackar för förtroendet. På finansmarknadsavdelningen har vi toppexperter, och det är väldigt fint att få arbeta med dem. Vi kommer säkert att ha många utmaningar också i fortsättningen, så att tråkigt kommer vi inte att ha, det kan jag lova", säger Kariniemi. 

Före avdelningschefsposten har Kariniemi arbetat med flera olika uppgifter vid ministeriets finansmarknadsavdelning, såsom chef för enheten för bank och finansiering samt konsultativ tjänsteman. Tidigare har Kariniemi arbetat bland annat vid Världsbanken.

Statsrådet utnämnde Kariniemi till avdelningschef för 2023–2027. Tidigare hade Leena Mörttinen valts till tjänsten, men statsrådet utnämnde henne den 15 december till understatssekreterare för internationella ärenden och finansmarknadsärenden.

Finansministeriets finansmarknadsavdelning skapar spelregler för finansmarknaden och stärker de ramar inom vilka marknaden kan fungera. Målet är att medborgarna under alla omständigheter ska kunna lita på att finansmarknaden fungerar stabilt, effektivt och jämlikt.

Ytterligare information:
Juha Majanen, statssekreterare som kanslichef, tfn 0295 530 247, juha.majanen(a)gov.fi

Finansmarknaderna Ministeriet