Lyhennelmä
A on toiminut yliopiston palveluksessa päätoimisena englannin kielen tuntiopettaja ajanjaksolla 17.9.2001 - 31.7.2006 yhteensä viidessä peräkkäisessä vuoden tai lähes vuoden pituisessa määräaikaisessa virkasuhteessa.
Virkasuhteet ovat olleet päätoimisia. Yliopiston vastineesta on pääteltävissä, että A olisi 31.7.2006 jälkeenkin voitu nimittää päätoimiseksi tuntiopettajaksi, mikäli hän ei olisi kieltäytynyt osasta tarjottuja opetustehtäviä ja olisi muutoinkin toiminut päätoimiselta tuntiopettajalta edellytettävällä tavalla. Myös A:n itsensä mukaan töitä olisi edelleen ollut, mutta freelancer-pohjalta ja pienemmällä palkalla.
Edellä kerrottu ei tue yliopiston väitettä siitä, että kysyntä sellaiselle englannin kielen opetukselle, jota A on antanut, olisi ollut hyvin vaihtelevaa. Asiassa ei muutoinkaan ole ilmennyt seikkoja, jotka tukisivat sitä, että kysymys alun alkaenkaan olisi ollut muusta kuin tavanomaisesta, pysyväisluontoisesta tuntiopettajan tehtävästä. A:n nimittämiselle 17.9.2001 alkaneeseen ja neljään sitä seuranneeseen määräaikaiseen virkasuhteeseen ei siten ole ollut työn luonteesta johtuvaa perusteltua syytä. Kun kyse ei myöskään ole ollut sijaisuudesta, avoinna olevaan virkaan kuuluvien tehtävien hoidon väliaikaisesta järjestämisestä tai harjoittelusta, ei nimittämiselle määräaikaisiin virkasuhteisiin ole ollut valtion virkamieslaissa säädettyä perustetta. Edellä lausutuilla perusteilla ja kun A:ta ei ole enää 31.7.2006 päättyneen virkasuhteen jälkeen nimitetty viraston virkamieheksi, A:lla on oikeus hakemaansa korvaukseen. Korvauksen määrää arvioitaessa on otettu huomioon palvelussuhteen kesto.
Virkamieslautakunta, vaatimukset enemmälti hyläten, määrää yliopiston maksamaan A:lle 10 kuukauden palkkaa vastaavan korvauksen (6-2).
Valtion_virkamiesL_9_§
Valtion_virkamiesL_56_§