Tapahtumat

Tervetuloa valtiovarainministeriön ja yhteistyökumppaneiden järjestämään Vanhusneuvostopäivään etäyhteyden ääreen. Tilaisuuden avaa kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen. Kuulemme puheenvuoroja myös vanhusasiavaltuutetulta, järjestöistä, hallinnosta ja tietenkin vanhusneuvostoista.

Järjestäjä: VM

Haluatko oppia lisää vastuullisuuden vähimmäisvaatimuksista ja saada käyttöösi uusia työkaluja? Osallistu Hankinta-Suomen webinaariin keskiviikkona 8.11.2023 klo 10.00–11.00.

Järjestäjä: VM

Tervetuloa Tutustu Hilmaan -tietoiskuun, jossa Hilman kehittäjät esittelevät Hilmaan kehitettävän koko julkisen sektorin kilpailutuskalenterin suunnitteluversiota (proto). Tietoisku pidetään 14.11.2023 klo 9–9.30.

Olemme kehittäneet ja digitalisoineet valtionavustustoimintaa lukuisten asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa viiden viime vuoden ajan. Järjestämme valtiovarainministeriön valtionavustushankkeen loppuseminaarin keskiviikkona 15. marraskuuta.

Järjestäjä: VM

Hae mukaan Hankinta-Suomen oppimisklinikalle! Klinikan aiheena on harmaan talouden torjuminen julkisissa hankinnoissa ja torjumisen tueksi tehty työohje. Oppimisklinikka järjestetään perjantaina 17.11. klo 9–12.

Järjestäjä: VM

Tilaisuudessa esitellään päivitettyä Suositusta tietoaineistojen säilytysajasta ja toimenpiteistä säilytysajan päätyttyä ja päivitettyjä liitteitä (henkilöstöhallinto ja hankintatoimi) sekä uusia liitteitä (taloushallinto, hallintoasiat ja tiedonhallinta). Lisäksi tilaisuudessa kuullaan puheenvuorot Kansallisarkistolta ja Helsingin kaupungilta.

Järjestäjä: VM

Valtiovarainministeriö järjestää infotilaisuuden kunnille keskiviikkona 22.11.2023 klo 9.30-11.00. Tilaisuudessa käydään läpi sote-siirtolaskelmasta kuntien valtionosuuksiin kohdistuvat muutokset marraskuussa valmistuneiden lopullisten tietojen perusteella. Lisäksi käydään läpi esitystä kunnan peruspalvelujen valtionosuuslain muuttamisesta, jolla lievennetään vuoden 2024 osalta kuntien valtionosuuksiin kohdistuvaa merkittävää vähennystä. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle 23. marraskuuta yhdessä vuoden 2024 täydentävän talousarvioesityksen kanssa.

Järjestäjä: VM

Tervetuloa kuulemaan digitaalisen henkilöllisyyden kokonaisuuden tilannekuvasta!

Järjestäjä: VM

Hae mukaan Hankinta-Suomen oppimisklinikalle! Klinikan aiheena on hankintaosaamisen itsearviointityökalun hyödyt ja käyttöönotto. Oppimisklinikka järjestetään maanantaina 27.11. klo 13–16.

Järjestäjä: VM

Valtiovarainministeriö on käynnistänyt kuntien normien vähentämisen ja kokeilujen ohjelman. Työn tavoitteena on vahvistaa kuntien toimintaedellytyksiä sekä edistää kuntien uudistumista ja kuntien erilaisuuden huomioimista. Lämpimästi tervetuloa ohjelman käynnistystilaisuuteen!

Järjestäjä: VM