Julkinen tieto hyötykäyttöön yhteisellä toimintamallilla

Torstai 22.4.2021 klo 13.00 – 16.00

valtiovarainministeriö

Tervetuloa verkkoseminaariin, jossa on tavoitteena esitellä julkisen tiedon jakamista tukevan toimintamallin valmistelua ja saada kehitysideoita sen jatkovalmisteluun. Verkkoseminaari järjestetään torstaina 22.4.2021 klo 13.00-16.00. Tilaisuuden järjestää valtiovarainministeriön Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hanke (TiHA).

TiHA-hankkeen osana kehitetään viranomaisille selkeä ja looginen toimintamalli hyötypotentiaalisen julkisen tiedon tunnistamiseen ja jakamiseen joko avoimena tietona tai muutoin laajempaan käyttöön. Toimintamalliin tullaan kytkemään valmisteilla olevat julkisen hallinnon API-linjaukset ja tiedon laatukriteerit. Toimintamallin käyttöönoton myötä julkisen tiedon potentiaalisilla käyttäjillä on entistä helpompi löytää hyödyllistä, relevanttia, hyvin kuvattua ja laadukasta tietoa hyödynnettäväkseen. Tilaisuuden työpajaosuudessa on mahdollisuus päästä vaikuttamaan toimintamallin jatkokehittämiseen.

Verkkoseminaari on kaikille avoin. Verkkoseminaarin yhteydessä järjestetään virtuaalityöpaja, johon on erillinen ilmoittautuminen. Työpajaan voi osallistua 60 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuneille toimitetaan osallistumislinkit työpajaosuuteen. Ensisijaisesti työpajaan toivotaan osallistuvan julkishallinnon tietojen tuottamisen, laadun, hyödyntämisen ja/tai avaamisen parissa työskenteleviä henkilöitä. Työpajaan voit ilmoittautua Webropol-lomakkeella 11.4.2021 mennessä.

Seuraa tilaisuutta täällä.

Tilaisuuden ohjelma:
klo 13.00 Alkusanat, hankepäällikkö Tanja Lahti, valtiovarainministeriö
klo 13.05 Tavoite ja tarve toimintamallityölle, hankepäällikkö Tanja Lahti, valtiovarainministeriö
klo 13.15 Toimintamalliluonnoksen esittely ja ohjeistus työpajaan, Jaakko Jäätmaa ja Otto-Oskari Lamminpää, Deloitte
klo 14.00 Työpajaosuus (erillinen Teams-toteutus työpajaan ilmoittautuneille)
klo 14.50 Tauko
klo 15.00 Työpajan tuotosten esittely ja yhteenveto, työpajojen fasilitaattorit
klo 16.00 Tilaisuus päättyy

Valtiovarainministeriön Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hallitusohjelmahankkeessa edistetään erityisesti julkisen tiedon entistä laajempaa ja tehokkaampaa hyödyntämistä sekä avaamista koko yhteiskunnassa, niin päätöksenteossa, liiketoiminnassa, tutkimuksessa kuin kansalaisvaikuttamisessakin. Lisätietoja hankkeesta on saatavilla valtiovarainministeriön verkkosivuilla ja sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, media, kansalaiset, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt