Hankinta-Suomi-oppimisklinikka: Hankinnoilla työllistäminen

Tiistai 12.12.2023 klo 13.00 –  16.00

valtiovarainministeriö

Hankinta-Suomi-oppimisklinikka: Hankinnoilla työllistäminen

Hae mukaan Hankinta-Suomen oppimisklinikalle! Klinikan aiheena on hankinnoilla työllistäminen ja sen tueksi tehty opas. Oppimisklinikka järjestetään tiistaina 12.12. klo 13–16.

Hankinnoilla työllistämisen oppaassa kuvataan, missä vaiheessa työllistämisehdon käyttö on tällä hetkellä kunnissa, joissa on ollut työllistämisehtoa tukeva työllisyyspoliittinen hanke. Hankkeet ovat kestäneet reilusta vuodesta pariin vuoteen. Osalla kunnista oli aiempaa kokemusta hankinnoilla työllistämisestä, osalla ei.

Oppaan tavoitteena on toimia hyvänä, selkeänä ja konkreettisena työvälineenä sekä niille, jotka vasta pohtivat hankinnoilla työllistämisen käyttöönottoa, että myöskin niille, jotka ovat jo käyttäneet työllistämisehtoa hankinnoissaan.

Tämä maksuton oppimisklinikka on suunnattu julkishallinnossa hankintoja tekeville ja hankintoja ohjaaville henkilöille.

Oppimisklinikan jälkeen…

  • osaat käyttää Hankinnoilla työllistämisen opasta omassa työssäsi,
  • olet saanut vastauksia hankintojen substanssiasiantuntijalta hankinnoilla työllistämisen oppaasta sinulle heränneisiin kysymyksiin ja
  • olet keskustellut aiheesta muiden julkisissa organisaatioissa hankintoja tekevien henkilöiden kanssa.

Huomioithan hakiessasi, että oppimisklinikka on vuorovaikutteinen yhdessä oppimisen tilaisuus, jossa syvennetään osaamista, jaetaan kokemuksia ja keskustellaan yhdessä vertaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Parhaan hyödyn oppimisklinikalle osallistumisesta saat, kun osallistut aktiivisesti keskusteluun ja kannustat myös muita.

Klinikalle osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän suorittamista ja seurantakyselyyn vastaamista. Hyvä perehtyminen oppaaseen on keskeinen osa ennakkotehtävää. 

Paikkoja oppimisklinikalle on rajatusti (30 henkilöä). Oppimisklinikalle voi osallistua 1 henkilö per organisaatio. Valitsemme osallistujat organisaatioiden tyypin, hakijan roolin ja työtehtävien sekä hakijan perustelujen pohjalta. Hakuaika päättyy keskiviikkona 15.11.2023.

Hae oppimisklinikalle

Hankinnoilla työllistämistä koskeva oppimisklinikka koostuu useista eri vaiheista: hakuvaiheesta, valintavaiheesta, ennakotehtävästä, oppimisklinikasta eli työpajasta, palautteen antamisesta sekä jälkiseurannasta.

Lisätietoja:
Olli-Juhani Piri
erityisasiantuntija, valtiovarainministeriö
[email protected], p. 0295 530 173

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, hyvinvointialueet