Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

#Suunnannäyttäjät-tapahtuma kokosi hallinnon ja palveluiden kehittäjät yhteen tarkastelemaan hallitusohjelman teemoja

Valtiovarainministeriö
10.9.2019 10.04
Uutinen
Kuva Suunnannäyttäjät-tapahtumasta.

Valtiovarainministeriön yhteistyössä eri ministeriöiden kanssa järjestämä Suunnannäyttäjät -tapahtuma kokosi viime viikolla satoja ihmisiä yhteen pohtimaan uuden hallitusohjelman digi- ja tietopoliittisia teemoja. Tarkoituksena oli löytää konkreettisia uudenlaisia yhteistyön tapoja ja yhteiskunnan kehittämisen keinoja.

Päivän aikana irtauduttiin siiloista ja tarkasteltiin yhdessä hallitusohjelman yhtätoista digi- ja tietopoliittista teemaa ihmiskeskeiset digilasit päässä. Työstettäviä hallitusohjelman teemoja olivat muun muassa digitalisoituvat osallistumisoikeudet, tekoälyn eettinen hyödyntäminen sekä 2020-luvun kansalaislähtöinen julkishallinto. Teemojen työstämiseen osallistuivat laajasti yhteiskunnan eri sektoreilta saapuneet osaajat.

”Hallitus on tehnyt kansalaisille lupauksen poliittisen kulttuurin ja päätöksenteon uudistamisesta. Lupaus uudenlaisesta vuorovaikutuksesta lunastetaan niin, että valmistelemme asioita yhä enemmän poikkihallinnollisesti ja kehitämme tapoja tuoda yhä laajemman joukon osaksi yhteiskunnan uudistamista. Uudenlainen vuorovaikutus tarkoittaa siis ihmisten osallistumista valtionhallinnon ja kuntien toimintaan huomattavasti nykyistä vahvemmin sekä uusien vuorovaikutusmenetelmien etsimistä ja kokeilemista”, tapahtuman avannut kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero totesi.

Julkishallinnon digitalisoitumisesta olivat mukana keskustelemassa myös valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Päivi Nerg sekä Motivan toimitusjohtaja Vesa Silfver.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Virpi Einola-Pekkinen, puh. 02955 30 233, virpi.einola-pekkinen(at)vm.fi
Hankekoordinaattori Sanna Juutinen, puh. 02955 30 506, sanna.juutinen(at)vm.fi
Neuvotteleva virkamies Suvi Savolainen, puh. 02955 30 122, suvi.savolainen(at)vm.fi