Hyppää sisältöön
Media

Euroopan komission puheenjohtaja vierailee Helsingissä

valtioneuvoston viestintäosastovaltiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 30.9.2021 9.35
Tiedote 556/2021

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja pääministeri Sanna Marin tapaavat Helsingissä maanantaina 4. lokakuuta ja keskustelevat ajankohtaisista EU-asioista. Vierailun yhteydessä komissio julkistaa arvionsa Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelmasta ja ehdotuksen EU:n neuvoston päätökseksi suunnitelmasta.

Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelma hyväksytään neuvostossa noin kuukausi sen jälkeen, kun komissio on julkistanut arvionsa ja ehdotuksensa Helsingissä. 

Suomi julkisti elpymis- ja palautumissuunnitelmansa toukokuussa. Suunnitelma on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa. Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelma muodostuu neljästä kokonaisuudesta, jotka ovat: vihreä siirtymä, digitalisaatio, työllisyys ja osaaminen sekä sosiaali- ja terveyspalvelut.

Vierailun aikana pääministeri Marin ja puheenjohtaja von der Leyen käyvät tutustumassa hankkeeseen, joka liittyy Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman painopisteisiin.

Lisätietoja: pääministerin Eurooppa-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto p. 050 468 5949, erityisavustaja (EU-asiat) Tuulia Pitkänen p. 0295 160 231 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

Korjaus 1.10.2021 klo 15:07: Aiemmin ilmoitetusta poiketen valtiovarainministeri Annika Saarikko ei osallistu vierailuun, vaan osallistuu samaan aikaan järjestettävään euroryhmän kokoukseen Luxemburgissa. 

Annika Saarikko Sanna Marin