Lyhennelmä
A oli nimitetty Tampereen teknillisen yliopiston alaiseen yksikköön päätoimisen tuntiopettajan ja lehtorin määräaikaiseen virkasuhteeseen ajalla 1.1.1997 - 31.12.2003 yhtäjaksoisesti peräkkäin yhteensä seitsemällä eri nimityksellä. A oli sen jälkeen nimitetty ajalle 1.1.2004 - 31.12.2005 Turun kauppakorkeakoulun saksan kielen lehtorin määräaikaiseen virkasuhteeseen. A:n palvelussuhde Tampereen teknilliseen yliopistoon päättyi 31.12.2003 sen vuoksi, ettei häntä enää nimitetty Tampereen teknillisen yliopiston virkaan.
Oli uskottavaa, että Tampereen teknillisen yliopiston ja yliopistokeskuksen muiden yliopistojen välinen yhteistyö kielten opetuksessa oli ollut kehitteillä pitkään ja myös käsitys opettajan virkojen tarpeellisesta määrästä ja sijoituksesta oli ollut vakiintumaton. A:n määräaikaiset virkasuhteet olivat kuitenkin kestäneet yhtäjaksoisesti yhteensä seitsemän vuotta ja hänen tehtävänsä olivat pysyneet pääosin samoina saksan ja ruotsin kielen opetustehtävinä. Kielten opetuksen tarve oli ollut jatkuvasti olemassa. A oli kiistänyt esitetyn väitteen, että häntä olisi kehotettu hakemaan keväällä 2003 avoimeksi julistettua virkaa. Selvitystä siitä, että A:n palvelussuhteen päättyminen olisi voinut johtua A:n omasta menettelystä, ei siten esitetty. Näissä olosuhteissa yliopistolla ei ollut kielten opetuksen tilanteen vakiintumattomuuteen perustuvaa tai muutakaan virkamieslain 9 §:n 1 tai 2 momentissa tarkoitettua syytä nimittää A yhtäjaksoisesti peräkkäin määräaikaisiin virkasuhteisiin. A:lla oli siis oikeus hakemaansa korvaukseen.
Ottaen huomioon A:n palvelussuhteen kesto, hänen ikänsä ja se, että hänet oli 1.1.2004 lukien nimitetty määräajaksi Turun kauppakorkeakoulun saksan kielen lehtorin määräaikaiseen virkasuhteeseen, Tampereen teknillinen yliopisto määrättiin maksamaan A:lle kuuden kuukauden palkkaa vastaava korvaus. Korvausvaatimus hylättiin enemmälti (äänestys 6-3).
KHO:2007:2932
Ei muutosta.
Valtion_virkamiesL_9_§ _1_mom
Valtion_virkamiesL_9_§ _2_mom
Valtion_virkamiesL_56_§